Hlavní obsah

Evropská liga, domácí liga, jednadvacítka. Jablonecký nováček Kopic stíhá vše

JABLONEC

Objevem fotbalového léta je záložník Jan Kopic. Z druholigové Jihlavy přišel do Jablonce a už má za sebou pět zápasů, čtyři v kvalifikaci o Evropskou ligu a jeden v nejvyšší soutěži. „Doufal jsem, že dostanu nějakou šanci, ale v tak velký skok rovnou do obou soutěží jsem nevěřil,“ svěřil se Kopic pro Sport cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kopic (vpravo) v dresu Jablonce.

Článek

„Evropská liga na úvod, to byl zážitek. Postoupili jsme přes albánský celek a snad jsme nezklamali ani proti Alkmaaru, i když na to postup nestačilo. Jablonecký tým mě přijal bez problémů. Poznal jsem, že v mužstvu jsou zkušení hráči, ale i řada mladých a takové spojení nám vyhovuje,“ líčil krajní záložník po zápase s Alkmaarem.

Zápas s nizozemským soupeřem měl pro něj zvláštní náboj, protože jeho starší bratr Milan působí v Heerenveenu, hrajícím právě nizozemskou ligu. „Brácha se chtěl jet za mnou podívat do Alkmaaru, ale nakonec mu to nevyšlo. Rehabilituje s kolenem a musel být zrovna v ten den na kontrole v nemocnici,“ vysvětlil Jan Kopic.

Co ho nejvíc zaujalo v domácí odvetě s Alkmaarem? „Asi jejich levý bek Poulsen, na kterého jsem hrál. Nesmírně dynamický fotbalista, jaké v české lize asi nepotkám,“ zmínil jednoho z klíčových hráčů soupeře.

Kopice čeká i premiéra za reprezentační „jedenadvacítku“, která hraje ve středu v Mladé Boleslavi proti Andoře. „Nevím, jaký produkují fotbal, ale měli bychom je asi porazit. Snad jsem se proti Alkmaaru líbil reprezentačnímu trenérovi Dovalilovi, který byl v hledišti. Ale ještě před Andorrou nastoupím, aspoň doufám, za Jablonec v neděli na Spartě. To může být pro mě další svátek v této sezóně,“ uvažoval záložník.

V Jablonci si našel byt a rychle se adaptuje na zdejší fotbalové prostředí. „Pocházím z Humpolce, kde jsem začínal s fotbalem. Pak jsem šel už v žácích do Jihlavy. Tamní klub se několik let snaží dostat do první ligy a i letos to bude mít těžké. Bývalým spoluhráčům držím palce a sám si přeji, abych se uplatnil v Jablonci, který mě v létě koupil na přestup,“ dodal Kopic.

Reklama

Související témata: