Hlavní obsah

Olomouc rozstřílela Baník, Slavia prohrála v Liberci

PRAHA

Třemi zápasy pokračovalo v sobotu 2. kolo první fotbalové ligy. Fotbalisté Příbrami potvrdili povedený vstup do sezóny a v prvním domácím duelu porazili Viktorii Žižkov 2:1. Nepovedenou premiéru na lavičce Baníku Ostrava prožil kouč Pavel Malura, jehož svěřenci na hřišti Sigmy Olomouc propadli a prohráli 0:3. Druhou porážku v nové sezóně si připsali i fotbalisté pražské Slavie, kteří prohráli na hřišti Liberce 1:2.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoucký Jan Schulmeister (vlevo) bojuje o míč s Tomášem Markem z Baníku Ostrava.

Článek

Příbram v úvodu sezóny odvezla tři body ze Slovácka a na vítězné vlně se chtěla udržet i v duelu s ligovým navrátilcem. Lepší vstup do utkání ale předvedli hosté: ve 24. minutě se po přihrávce Folprechta bez větších potíží prosadil zcela osamocený Bartl.

Domácí se probudili až po pauze a už tři minuty po začátku druhé půle bylo vyrovnáno, když se po Pilíkově centru dobře zorientoval před žižkovskou brankou Wágner a prudkou ranou prostřelil gólmana Vaclíka. V 61. minutě vykročila Příbram za třemi body, výstavní trefou se prosadil Tarczal. Příbram tak po dvou kolech drží stoprocentní úspěšnost, Viktoria má naopak po dvou porážkách důvod k zamyšlení.

Liberec udeřil už ve 2. minutě

Liberec v prvním kole uhrál cennou remízu na hřišti mistrovské Plzně a při domácí premiéře nemyslel na nic jiného než stoprocentní zisk. Což již ve druhé minutě jednoznačně deklaroval Gebre Selassie, který po rohovém kopu umístil balón do horního rohu slávistické branky.

Liberec byl aktivnějším týmem a před koncem první půle po zásluze vstřelil druhý gól, když se opět hlavou prosadil Rabušic. Největší šanci Slavie spálil Vlček, který neuspěl tváří v tvář gólmanu Bičíkovi. Hosté se v atraktivním duelu, který v Liberci sledovalo bezmála osm tisíc diváků, dočkali snížení až v 64. minutě, kdy z penalty snížil střídající Zbyněk Pospěch. Domácí nicméně těsný náskok uhlídali a připsali si poprvé v nové sezóně tři body. Slavia proti tomu ještě nebodovala.

Baník stále s nulou

Nový trenér Baníku Pavel Malura, který po prvním kole nahradil nečekaně rychle vyhozeného Karola Marka, se v průběhu týdne snažil zlepšit především hru dozadu a zastavit příděl gólů. Jenže už v 10. minutě hasila ostravská obrana nebezpečnou situaci před brankou faulem a Rossi se z penalty nemýlil. Sigma navíc byla výrazně aktivnější, soupeři mnoho nedovolila a její převahu korunoval ještě před poločasem druhou trefou Rossi, tentokrát hlavou po rohu Vepřeka.

Druhý poločas byl pak zcela v režii Sigmy, byť to domácím ve finální fázi pořádně drhlo a výsledkem trvalé převahy byla jen výtečná trefa Hořavy, který z dvaceti metrů trefil přesně pravý horní roh ostravské brány. Olomouc tak přidala k bodu z Julisky první stoprocentní zisk, Baník má i po druhém kole na kontě nulu.

Gambrinus liga – 2. kolo
Sobota
Příbram – Viktoria Žižkov 2:1on-line
Branky: 48. Wágner, 61. Tarczal - 24. Bartl.
Liberec – Slavia Praha 2:1on-line
Branky: 2. Gebre Selassie, 38. Rabušic - 64. Pospěch (pen.).
Olomouc – Baník Ostrava 3:0on-line
Branky: 10. a 44. Rossi (první z pen.), 83. Hořava.
Neděle
17:00 Bohemians 1905 – Viktoria Plzeňon-line
17:00 Mladá Boleslav – Slováckoon-line
19:30 Sparta Praha – Jablonec (ČT4)on-line
Odehrané zápasy
Dukla Praha – České Budějovice 4:2on-line
Teplice – Hradec Králové 0:3on-line

Reklama

Související témata: