Hlavní obsah

Hradecký kouč Kotal skvělý rozjezd nepřeceňuje

TEPLICE

Tak to je překvapení. Fotbalisté Hradce Králové mají po dvou ligových kolech plný počet šesti bodů, když nastříleli čtyři góly a ani jednou neinkasovali. V páteční předehrávce dokonale vyloupili teplická Stínadla, hlavně díky skvělé efektivitě.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Teplický Štěpán Vachoušek (vlevo) odhlavičkovává míč v duelu s Hradcem Králové.

Článek

„Už při předzápasové přípravě jsem říkal, že pokud bychom chtěli na severu uspět, nemůžeme zopakovat výkon z duelu proti Žižkovu. Hráči si moje připomínky vzali k srdci a hned v úvodu soupeře zaskočili. Dali jsme během pár minut dva góly, což bylo rozhodující,“ pustil se do hodnocení spokojený trenér Václav Kotal.

Za důležitý faktor úspěšného průběhu považoval i fakt, že Hradečtí nepustili domácí ke snížení. „Podařilo se nám ubránit neuvěřitelnou spoustu standardních situací. A klíčový byl moment, když Lindr chytil hlavičku Vachouška. Od té chvíle jsem věřil, že bychom nemuseli prohrát a stále reálnější obrysy nabýval tříbodový zisk, který jsme dosáhli po nečekaně hladkém výsledku 3:0,“ kvitoval hradecký kouč výborné představení svých svěřenců.

Každé vítězství je zkušenost

Kam by to mohl Hradec dotáhnout? „Úspěšný rozjezd je příjemný, ale vůbec to nepřeceňuji. Vždyť jsou odehrána jen dvě kola. Každé vítězství je pro nás zkušeností. Hlavně pro hráče, kteří s výjimkou Klapky a Hochmeistra, jsou teprve druhý rok v lize. Diplomaticky proto řeknu, že bychom chtěli mít co nejdříve získat tolik bodů, abychom byli zachráněni,“ usmál se Kotal.

A má příjemné starosti s brankáři. Lindr chytá výborně a navíc se do kádru vrátil Koubek se stříbrnou medailí z ME „19“.  Kdo bude jedničkou? „Určitě to nějak vyřešíme. Mohou se třeba i střídat, nebo ve hře je i hostování. Jasno by mělo být v příštím týdnu,“ naznačil s klidem trenér Východočechů.

Rada: Šest gólů je moc

To jeho protějšek z teplické lavičky Petr Rada se kabonil: „V domácím prostředí jsme nesplnili očekávání. Nalomil nás první inkasovaný gól. Hochmeister se trefil skvěle. Dostali jsme se do nepohody a rázem to bylo 0:2. Hráči důsledně nepřistupovali k protihráčům, nebyli u odražených míčů včas. Na podzim jsme obdrželi už šest gólů, což je za dva zápasy kruté. Nepadají jen na vrub obrany, je to důsledek celkově špatné defenzivní hry. Musíme se z toho probrat, protože už v pátek nás čeká ligový duel v Plzni. Ten se měl původně uskutečnit až v sobotu, ale Západočeši nás požádali o dřívější termín, protože o pár dní později hrají o Ligu mistrů.“

Reklama

Související témata: