Hlavní obsah

Příbram - Žižkov 2:1Žižkov prohrál v Příbrami a po dvou kolech je bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Bartl 0 : 1
49. Wágner 1 : 1
62. Tarczal 2 : 1

PŘÍBRAM

Fotbalisté Žižkova ani ve svém druhém utkání po návratu do ligy nezískali první body. V sobotním duelu 2. kola sice v Příbrami vedli po Bartlově trefě, ale Středočeši po přestávce otočili skóre góly Wágnera a Tarczala a slaví výhru 2:1. Svěřenci Davida Vavrušky mají ze dvou kol plný počet bodů a vstřelili už pět branek, přestože v minulé sezoně byli nejméně produktivním týmem ligy.

Článek

Úvod přitom na triumf Příbrami moc nevypadal. Nováček se poučil z nepovedeného duelu v Hradci Králové a v Příbrami zvládl vstup do zápasu o poznání lépe. Chytrou pohyblivou hrou držel soupeře daleko od své branky a k jisté defenzivě přidal slušnou nadstavbu v podobě rychlých a přímočarých kombinací, jimiž větral nejistou domácí obranu.

Nejprve Pražany dvakrát v šanci zastavil ofsajd a mezitím Nestorovského ránu ještě stačil Hruška vyrazit na roh. V 25. minutě už ale Středočechy stihl za nedůslednou hru gólový trest. Chvilku poté, co domácí Šlápak prováhal samostatný únik na Vaclíka, hosté poněkolikáté přečíslili domácí defenzivu a nabíhající Bartl po přihrávce od Folprechta vstřelil svou první ligovou branku v kariéře a zároveň také premiérovou trefu Viktorie po návratu do nejvyšší soutěže. Žižkov dal v lize gól po 311 minutách.

A netrvalo to dlouho a mohl přibýt další. Bartlovi ovšem tentokrát střela vůbec nesedla a Kalod po půlhodině hry pár kroků před prázdnou brankou špatně trefil míč a poslal ho souběžně s brankovou čárou vedle, místo aby pohodlně doklepl do sítě.

V tu chvíli se nezdálo, že by měla Příbram navázat na výhru 3:2 ze Slovácka. Z kabin ale vyběhli domácí jako vyměnění a záhy dotáhli skóre. Po centru z levé strany si naběhl ve 49. minutě před Vaclíka Wágner a potvrdil dobrou střeleckou formu z posledních týdnů. Gólově se prosadil v pátém ligovém utkání za sebou.

Vzápětí mohl Žižkovu vrátit vedení Nestorovski, ale místo toho Příbramští otočili skóre. Lafrance hlavou odvrátil pouze k Tarczalovi a ten v 62. minutě předvedl ukázkový volej, kterým se ve svém 89. ligovém utkání dočkal první branky. Kouč Pulpit vyztužil žižkovskou ofenzivu Zapalačem a Sivričem, hosté sevřeli soupeře do kleští, ale na body to ani ve druhém kole nestačilo.

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Branky: 49. Wágner, 62. Tarczal - 25. Bartl. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Filípek. ŽK: Procházka (Žižkov). Diváci: 3272.
Příbram: Hruška - Ricka, Hejda, Krejčí, Pleško (78. Macháček) - T. Pilík (84. Mojdl), Tarczal, Koukal, Papšys (46. Mareš) - Wágner, Šlapák. Trenér: Vavruška.
Žižkov: Vaclík - Slodowy, Procházka, Lafrance, Čermák (81. Musiol) - Bartl (71. Sivrič), Šťastný (71. Zapalač), Folprecht, Súkenník - Kalod, Nestorovski. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: