Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 3:0Sigma jednoznačně přehrála ostravský Baník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Rossi (penalta) 1 : 0
44. Rossi 2 : 0
82. Hořava 3 : 0

Petr MarekPrávo

Sobotní moravské derby Olomouce s Ostravou oproti očekávání nic převratného nepřineslo. Fotbal nebyl nijak famózní, ani dramatický, o vzruch se starala jen Sigma. Od počátku byla jasně lepší a Baníku, ač proklamoval, že pod novým koučem přijde zlepšení, vůbec nic nedovolila.

Článek

Hanáci začali nesmírně aktivně. Útok za útokem se valil na bránu Baníku, ale ve finální fázi chyběla dlouho kreativita i kloudná přihrávka. Pomohl až Olomoučan hostující v dresu soupeře Dreksa, když zbytečně v šestnáctce fauloval pronikajícího Varadiho. Brazilec Rossi penaltu s přehledem proměnil a domácí zaslouženě vedli.

I pak ještě pár minut byla lepší Sigma, s přibývajícími minutami však Baník hru v poli srovnával. Do šancí ho ale perfektně pracující domácí obrana nepouštěla. Znovu Olomouc přidala až po půlhodině. Nebezpečná však dlouho nebyla. Až minutu před přestávkou si na parádní centr Vepřeka naběhl Rossi, přidal svůj druhý gól, a bylo to 2:0.

Převahu korunoval až Hořava

Druhá půle se odehrávala již jen v režii domácích. Ti vytvořili trvalý tlak, velmi slušně kombinovali, v ofenzívě jim to však hodně skřípalo, a tak nejen z hlediska střílení gólů, ale ani šance si dlouho vypracovat nedokázali.

Radost tak olomoučtí příznivci mohli mít jen z drtivé převahy. Baník se totiž nedokázal vypnout vůbec k ničemu. Směrem dopředu byl zoufalý. Snad jen v defenzívě, jak chtěl nový kouč Pavel Malura, se přes dvě obdržené branky, zlepšil.

Nakonec však i tento dojem pokazil špílmachr Sigmy Hořava, když po individuální akci napřáhl z hranice šestnáctky a přesnou ranou s přehledem korunoval výhru svého celku.

SK Sigma Olomouc - FC Baník Ostrava 3:0 (2:0)
Branky: 9. z pen. a 44. Rossi, 82. Hořava. Rozhodčí: Mikel - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Hořava - Dreksa, Řezník. Diváci: 5379.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Navrátil (66. Heinz) - Petr (70. Bajer), Schulmeister (77. Jerome), Varadi. Trenér: Psotka.
Ostrava: Krbeček - Řezník, Adámik, Dreksa, Marek - Ferenčík (46. Fantiš), Lukeš (63. Vašenda), Greguš, Tomanica (79. Hušbauer) - Šenkeřík, Kraut. Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: