Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:1Slavii opět utekl úvod a po prohře v Liberci je stále bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Gebre Selassie 1 : 0
38. Rabušic 2 : 0
64. Pospěch (penalta) 2 : 1

Fotbalisté Slavie v nové prvoligové sezóně stále čekají na první bod. Po prohře s Bohemians 1905 v sobotu ve 2. kole podlehli i Liberci, když jim stejně jako s "klokany" utekla první půle. Pražané před téměř osmi tisícovkami diváků po gólech Gebre Selassieho a Rabušice prohráli v pauze 0:2 a po změně stran už dokázali jen snížit po Pospěchově penaltě. Liberec doma posedmé za sebou neprohrál a Slavii dokázal pod Ještědem porazit teprve podruhé z posledních deseti utkání.

Článek

Slávisté chtěli v Liberci co nejdéle držet čisté konto, ale jejich přání vzalo za své hned po necelých dvou minutách. Po rohu se pověsil do vzduchu Gebre Selassie a gólem proti bývalému celku oslavil svou dodatečnou nominaci k přípravnému duelu národního týmu v Norsku.

Slavia mohla rychle srovnat. Trubila si v osmé minutě narazil se staronovou posilou Hlouškem, jenž po více než půl roce znovu oblékl červenobílý dres, míč se dostal až k Jarolímovi, ale hostující kapitán trefil pouze hradbu těl před sebou.

Hosté v poli za svým soupeřem příliš nezaostávali, velký rozdíl byl ovšem ve hře v obou šestnáctkách. Dokumentoval to závěr první půle. Zatímco Vlček z dobré pozice Bičíka nepřekonal, na druhé straně si v 38. minutě vybrala další slabší chvilku slávistická obrana, ve které scházel zraněný Cicman. Spolupráci dvou libereckých posil z Brna zakončoval po Šuralově centru na přední tyči Rabušic.

Větší nebezpečí do slávistického projevu vnesl po hodině hry střídající Pospěch, který kvůli lehkým problémům se stehenním svalem začal jen na střídačce. Zdravotní potíže mu ovšem vůbec nebránily v tom, aby zatápěl domácí obraně a záhy po svém příchodu vykřesal pro hosty naději, když ve 64. minutě snížil z penalty po předešlém zákroku Fleišmana na Jandu.

Slavia ožila, a protože se musela tlačit dopředu, kvalitní zápas gradoval. Větší klid mohl do libereckých řad znovu vnést Rabušic, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Neprosadil se ani další domácí útočník Blažek, který se po problémech s transferovou kartou konečně definitivně vyvázal z angažmá v řecké Larisse, ale jeho tým to tolik mrzet nemuselo, premiérové tři body v nové sezóně už si vzít nenechal.

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1 (2:0)
Branky: 2. Gebre Selassie, 38. Rabušic - 64. Pospěch z pen. Rozhodčí: Adam - Wilczek, Handlíř. ŽK: Vácha, Nezmar - Petrák, Trubila. Diváci: 7967.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Polák (78. Karišik), Fleišman - Štajner, Vácha, Bosančič (55. Krystan), Breznaník - Rabušic, Šural (68. Blažek). Trenér: Šilhavý.
Slavia: Hanuš - Dostál, Kaufman, Hubáček, Trubila - Koreš (70. Prošek), Janda, Petrák (77. Milutinovič), Jarolím, Hloušek - Vlček (59. Pospěch). Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: