Hlavní obsah

Hráči, kteří nebudou pro Baník dýchat, z týmu vypadnou

OLOMOUC

Zlepšení především defenzívy proklamoval před sobotním utkáním fotbalové Gambrinus ligy v Olomouci nový kouč ostravského Baníku Pavel Malura, a ač jeho svěřenci obdrželi tři góly, zklamaný v této souvislosti s jednoznačnou porážkou 3:0 nebyl.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Nový kouč ostravského Baníku Malura hledá hráče, kteří jsou ochotni za tým padnout.

Článek

„Problém jsme měli spíše v útočné fázi. Neudrželi jsme balón a logicky jsme se tak dostávali pod tlak,“ vysvětlil Malura, kterého nepřekvapilo, že domácí trenér Zdeněk Psotka nechal překvapivě na lavičce zkušeného exreprezentanta Marka Heinze. „Já jsem vůbec nepřemýšlel o tom, koho kolega postaví. Soustředil jsem se jen na svůj tým,“ reagoval ostravský lodivod.

„V přípravě jsme byli s útočnou trojicí spokojeni, a protože nezklamala ani na Dukle v lize, kde Heinz nastoupit nemohl, měli jsme dilema. Po těžkém rozhodování jsme ho nechali na střídačce, ale zápasů je hodně, on do hry určitě zasáhne i od začátku a jsem přesvědčen, že bude i nesmírně platný,“ kontroval Psotka.

Zaslouženě s výhradami

Vítězství pak označil za zasloužené, byť měl vůči svým svěřencům výhrady. „Věděli jsme, že Baník má problémy v defenzívě a tak jsme chtěli rychle vstřelit gól, což se nám i podařilo. Jenže od 30. minuty jsme výrazně polevili v defenzívě, když si své úkoly neplnily hlavně Hořava s Navrátilem a díky tomu soupeř hru vyrovnal. Navíc jsme se aktivním nástupem trochu utavili. Po přestávce jsme však přišli s taktičtějším pojetím a to nám přineslo kýžené ovoce. Bylo to o účelnosti a tak je to v pořádku,“ dodal Psotka.

Jeho protějšek naopak chválit nemohl a dal to jaksepatří najevo. „Chceme se někam dostat, a to je o práci. Je třeba najít hráče, kteří budou ochotni pro Baník padnout. Bohužel, je dost takových, kterým je to jedno a kteří se v našem dresu chtějí jen zviditelnit. S takovými se ale rozloučím. Ti, kteří je nahradí, možní nebudou mít takovou kvalitu, ale budou mít charakter, a díky tomu se Baník posune dopředu,“ prohlásil rezolutně Malura.

Reklama

Související témata: