Hlavní obsah

Vítězství si nesmírně vážíme, oddechl si Šilhavý po duelu se Slavií

LIBEREC

Remíza na půdě mistra z Plzně a skalp pražské Slavie. Taková je dosavadní bilance libereckých fotbalistů v rozbíhajícím se ročníku Gambrinus ligy. V obou zápasech nastříleli po dvou gólech a svou hrou potěšili diváky. A zatímco v domácím táboře panovala po duelu se Slavií spokojenost s výsledkem 2:1, Pražané zůstávají stále bez bodu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý

Článek

„Pro nás to bylo obrovsky těžké utkání a vítězství si nesmírně vážíme. Věděli jsme, že Slavia prochází nějakou krizí, ale nemohli jsme ji podcenit, byť ji média možná letos pasují na outsidera. I přesto, že nemá nijak široký kádr, předvedla, že fotbal hrát umí. A tak to byl až do poslední minuty pro nás složitý zápas,“ uvedl liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Hlavně poté, co Slavia snížila z penalty, museli domácí vyvinout velké úsilí, aby náskok 2:1 udrželi. „Naši hráči v těch chvílích odvedli kus práce. Škoda jen, že jsme nedali třetí a uklidňující gól. Někteří kluci dohrávali v křečích, ale nakonec jsme zápas jako tým zvládli. Líbila se mi i povzbudivá reakce diváků, jejichž počet v hledišti mě příjemně překvapil,“ pokýval hlavou trenér. Pro něj to bylo první trenérské vystoupení v roli libereckého kouče na domácím stadiónu.

Za Liberec už nenastoupil záložník Bořek Dočkal, který před pár dny přestoupil do norského Trondheimu. Na závěrečných dvacet minut se naopak dostal na hřiště i útočník Jan Blažek, který se po roce a půl vrátil do Liberce z hostování v řecké Larisse.

Petrouš: Tlaky necítím

Slávistický trenér Michal Petrouš byl výsledkem zklamaný: „Zápas jsme si prohráli sami stejně jako minule proti Bohemians. Tehdy se o naší porážce rozhodlo v rozmezí dvou minut. V Liberci jsme měli špatný začátek, rychle jsme inkasovali a druhý gól jsme dostali do šatny. Přesto jsme nesložili zbraně a povedlo se nám skóre zkorigovat z penalty a následně jsme neproměnili jasnou šanci. Byl to nakonec pro nás smolný zápas, v Liberci se dalo bodovat.“

A kouč se nevyhnul ani otázce, jestli se po dvou porážkách necítí ohrožený ve svém postu. „Samozřejmě mě štve, že na úvod ligy prohráváme. A byly to zbytečné ztráty. O to víc mě tahle bilance mrzí a trápím se tím. Pokud jsem pod tlakem, tak si ho vytvářím sám na sebe. Ale od vedení nemám zatím žádné náznaky,“ pravil Petrouš po zápase v Liberci.

Pozitivní zprávou pro slávistické fanoušky je fakt, že za ni po půl roce zase nastoupil záložník Adam Hloušek, který přišel na roční hostování z Jablonce. V Liberci odehrál celé utkání.

Reklama

Související témata: