Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 2:1Mistr padl s Bohemians! Zatím má jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Nešpor 1 : 0
39. Jiráček 1 : 1
79. Bálek 2 : 1

PRAHA

Mají jistotu skupiny Evropské ligy, k postupu do Ligy mistrů jim stačí přelézt přes FC Kodaň. Na mezinárodní scéně fotbalisté Plzně válí, doma zatím tápou. Vždyť úřadujícího mistra v neděli sestřelili Bohemians 1905.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Obránce Bohemians 1905 Michael Žižka (vpravo) se snaží zastavit Martina Filla z Plzně.

Článek

„Jsem zklamaný,“ řekl kouč Plzně Pavel Vrba, jehož tým má po dvou kolech na kontě jen bod. A při dobrém rozjezdu Sparty coby největšího soka to může být problém. „Komplikace to je velká, jsou to obrovský ztráty a mám z toho trochu obavy,“ přiznal trenér.

„Čekali jsme, že těch bodů bude víc. Každý nás teď bere trošku jinak, všichni se na nás chtějí vytáhnout. Bod je samozřejmě málo, ale ještě bych z toho nějaké závěry nedělal. Vždyť my jsme v minulé sezóně měli náskok dvanáct bodů a skoro jsme to ztratili,“ tvrdil záložník Petr Jiráček, autor gólu Západočechů v nedělním duelu.

Medynský zůstává na zemi 

Mohou nezdary v lize zacloumat s psychikou týmu před klíčovými bitvami? „To si nemyslím. On je ten způsob hry v Evropě a tady v lize trošku jiný. Třeba Bohemka proti nám velmi dobře bránila a vycházela z toho, v Evropě s námi ty týmy hrají daleko otevřenější partie,“ tvrdil Vrba. „Já doufám, že se z toho oklepeme. Dnes jsme určitě nebyli horší, ve druhé půli jsme měli převahu. Jen jsme neuhlídali jeden brejk Bohemky,“ přidal Jiráček.

Klokani nejdřív udeřili ze standardky, a i když Jiráček ještě před půlí vyrovnal, domácí po přestávce předvedli parádu, na jejímž konci byl mazácký oblouček střídajícího Bálka. „Taky je klika, že jsme Plzeň měli zrovna teď. Chytli jsme je akorát mezi těžkými zápasy v pohárech. Přesto nás herně převyšovala, my to zase vybojovali a odmakali,“ zůstával na zemi kouč Bohemians Pavel Medynský.

To trenér Plzně měl vrásky na čele. Nebyl spokojen s útočnou fází ani s defenzívou. Na postu stopera včera místo zraněného Čišovského zkoušel překvapivě Trappa. „Pro první zápas s Kodaní máme vykartované dva hráče a musíme zkoušet jiné varianty,“ řekl Vrba. Trapp je jedinou možnou alternativou za Jiráčka ve středu zálohy a trenér potřebuje, aby získal zápasovou praxi, protože teď do základu nepatří.

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 2:1 (1:1)
Branky: 27. Nešpor, 78. Bálek - 39. Jiráček. Rozhodčí: Příhoda - Lakomý, Nádvorník. ŽK: Moravec, Nešpor, Nikl, Borek - Fillo, Kolář. Diváci: 3023.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Žižka (68. Růžička) - Moravec, Budínský (84. Michálek), Borek, Bartek - Nešpor (66. Bálek), Škoda. Trenér: Medynský.
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Trapp, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Fillo (52. Petržela), Kolář (86. Hora), Pilař - Bakoš (71. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: