Hlavní obsah

Cítím se v pohodě, libuje si liberecký bek Gebre Selassie po úvodu ligy

LIBEREC

Páteční dodatečnou nominaci do reprezentace pro nadcházející zápas s Norskem oslavil liberecký obránce Theodor Gebre Selassie tím nejlepším způsobem. Už ve druhé minutě sobotního ligového zápasu se Slavií vstřelil důležitý první gól. A jak se později ukázalo, byl to stěžejní okamžik duelu, který domácí dovedli do vítězného konce.

Foto: archiv

Liberecký obránce Theodor Gebre Selassie

Článek

„V lize jsem se trefil skoro po dvou letech. V minulé sezóně jsem neskóroval, i když jsem odehrál devětadvacet kol. A jsem rád, že mi to vyšlo hned v prvním domácím utkání tohoto ročníku. A ještě proti Slavii, kde jsem před příchodem do Liberce působil,“ usmíval se pravý bek, jenž měl nečekané útočné choutky.

„Na to, na jakém hraji postu, jsem se dostával hodně do šancí. Mohlo mi to tam spadnout víckrát, než jednou. Cítím se v pohodě, jsem i zdravotně v pořádku. Novou sezónu vidím pozitivně, byť nám odešli klíčoví záložníci Gecov a Dočkal,“ pokyvoval hlavou Gebre Selassie.

Šural se prosazuje

V obou podzimních zápasech Liberce byl jeho nejmladším hráčem na trávníku, ale počínal si neohroženě. Útočník Josef Šural po příchodu z Brna na sever Čech ožil. A v klubu se rychle zabydlel.

„Celou loňskou sezónu jsem promarodil, navíc Zbrojovka sestoupila, takže to byl pro mě špatný rok. O to víc si ten návrat k fotbalu užívám. Jsem rád, že jsme přišli z Brna společně s Michaelem Rabušicem. Táhneme to spolu několik let, je to můj nejlepší kamarád. A snad budeme prospěšní i pro Liberec,“ komentoval Šural svoje první kroky pod Ještědem.

Proti Slavii nahrál právě Rabušicovi na gól. „Máme něco nacvičené, a když jsem „Ramba“ viděl v dobré pozici, snažil jsem se mu přihrát na hlavu. První poločas nám vyšel suprově. I díky kvalitní hře zálohy. Pro mě je radost hrát se Štajnerem, Váchou, Bosančičem, Breznaníkem i dalšími kluky.  Doufám, že se budeme v tabulce pohybovat hodně vysoko, tedy na místech, kde půjde o poháry. Musíme dál makat a já si chci hlavně udržet místo v základní sestavě. Záleží na trenérovi Šilhavém, jestli mi dá i nadále důvěru,“ dodal Šural.

Proměnil penaltu, ale nejásal

Jediný gól Slavie v Liberci vstřelil střídající Zbyněk Pospěch z penalty. Pod Ještědem, kde kdysi hrával, se trefil ve vzájemném zápase za Pražany i na jaře. „Tenkrát jsme vyhráli, teď je to smutnější,“ pokrčil rameny. „V týdnu jsem měl problémy se svalem a trenér se rozhodl do základu pro Standu Vlčka. Na trávník jsem šel z lavičky s cílem skórovat. Na penaltu jsem si věřil, i když jsem byl na hřišti jen pár minut. Ke konci jsme Liberec znervózněli, ale na vyrovnání to nestačilo,“ bilancoval Pospěch.

Reklama

Související témata: