Hlavní obsah

Snad se brzy zvedneme, věří slávistický navrátilec Hloušek

Po osmi měsících nastoupil za pražskou Slavii v lize znovu záložník Adam Hloušek, který jaro strávil v německém Kaiserslauternu. Do klubu z Edenu ale nyní přišel na roční hostování z Jablonce. V zápase na půdě Liberce se musel smířit s porážkou, která byla pro Slavii už druhá v řadě, takže Pražané zůstávají bez bodu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Slávista Adam Hloušek

Článek

Jakou největší změnu jste zaznamenal v týmu, do něhož jste se vrátil ze zahraničí?

V kádru je od loňského listopadu, kdy jsem z mužstva odcházel, zase víc nových a mladých kluků. Naše souhra si musí teprve sednout a věřím, že už v příštím zápase to bude z naší strany lepší.

V Liberci jste poprvé inkasovali už ve druhé minutě. Nebyli jste ještě myšlenkami v kabině?

Tak to ne. Byli jsme všichni na trávníku, akorát jsme podcenili jednu situaci. Nechali jsme tam volného Gebre Selassieho, který dal po rohu gól. A Liberec pak potrestal i naši druhou chybu, když jsme neodvrátili centr. To se nám nesmí stávat. V první půli jsme si vytvořili pár šancí, a kdybychom vyrovnali, hrálo by se nám určitě jinak. Když jsme se dostali do koncovky, tak jsme akce dobře nezakončili.

Cítíte po návratu do ligy na sobě nerozehranost poté, co jste neměl herní praxi v letní přípravě?

Nemluvil bych o nějaké delší pauze, neměl jsem výpadek. Na jaře jsem nastupoval v bundeslize a pak jsem byl na mistrovství Evropy jedenadvacítek. Následně jsem se připravoval samostatně. A teď jsem znovu naskočil do zápasového kolotoče.

Nemrzí vás, že jste neokusil kvalifikaci o Evropskou ligu za Jablonec, když jste jeho kmenovým hráčem?

Měl jsem individuální přípravu a byl jsem domluvený, že ještě hrát nebudu. Teď jsem ve Slavii a soustředím se na nejbližší zápas.

Proti Příbrami musíte hrát doma bez diváků. Co tomu říkáte?

Takovou situaci jsem ve fotbale ještě nezažil, kdežto slávističtí spoluhráči to poznali už dvakrát v závěru jara. Fanoušci nám budou chybět, ale musíme se s tím poprat a hlavně vyhrát, abychom nastartovali nějakou úspěšnou sérii.

Reklama

Související témata: