Hlavní obsah

Kouč Šilhavý se smiřuje s odchodem gólmana Bičíka

VARNSDORF

Na velmi reálnou možnost, že z české ligy odejde fotbalový gólman David Bičík do Ruska, se připravuje trenér libereckých fotbalistů Jaroslav Šilhavý. Připustil to po středečním pohárovém zápase Ondrášovka Cupu ve Varnsdorfu, kde Slovan vyhrál 4:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

„Mám za to, že David Bičík by se měl z testů v ruském Permu vrátit v pátek, ale zřejmě jen na skok. Ve Varnsdorfu jsem postavil do branky zkušeného Zbyňka Hauzra a počítám s tím, že pokud se nic nestane, nastoupí i v neděli v lize v Hradci Králové,“ uvedl pro Právo Šilhavý. „Už ale jednáme o doplnění brankářského postu a máme v hledáčku několik zajímavých jmen. Doufám, že v krátké době přivedeme nového brankáře a ještě k tomu i hráče do pole,“ prohlásil liberecký trenér.

Šilhavý si cenil celkem hladkého pohárového postupu. „Bylo to naše první vystoupení v tomto ročníku Ondrášovka Cupu a hned na půdě bojovného druholigového soupeře. Varnsdorf bral zápas prestižně a měl velkou motivaci. Domácí dobře bránili, ale naštěstí se nám podařilo dát ještě do přestávky dva góly díky naší efektivitě. Po přestávce jsme mohli kromě dvou branek přidat i další, protože šance k tomu jsme měli,“ líčil liberecký kouč.

Rabušic má formu

Skvělou střeleckou formu má na začátku sezóny útočník Michael Rabušic. V sobotu dal gól v lize Slavii, ve středu přidal další dva v domácím poháru. „Loni jsem se trefil v lize za Brno jen jednou, až v předposledním kole. Nyní jsem tuhle bilanci už vyrovnal po dvou kolech a může to být jen lepší,“ glosoval forvard svoje počínání.

„Každý ofenzivní hráč potřebuje sebevědomí a jsem rád, že mi k němu pomáhají i vstřelené branky. Zatím se mi v Liberci daří. A je to i zásluhou spoluhráčů. Třeba Jirka Štajner, to je pan fotbalista. Dovede připravit skvělé šance. Teď se chystáme na nedělní ligu v Hradci Králové. Jsme ofenzivně naladění a bylo by pěkné, kdybychom ukončili neprůstřelnost hradeckého brankáře v lize a vyhráli,“ pohlédl Rabušic už směrem k dalšímu zápasu.

Zajímavostí je, že Liberec a Hradec Králové se potkají i v příštím kole Ondrášovka Cupu. 

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava