Hlavní obsah

Záložník Hušbauer přestoupil z Ostravy do Sparty

PRAHA

Fotbalový reprezentant do 21 let Josef Hušbauer přestoupil z Baníku Ostrava do Sparty. V pražském klubu podepsal smlouvu na čtyři roky. ČTK o tom informoval personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hušbauer v dresu Žižkova v souboji s Loučkou z Jablonce

Článek

Jednadvacetiletý tvořivý záložník se tak vrací do klubu, který ho vychoval. Ve Spartě působil až do roku 2007, než zamířil do dorostu Jihlavy. První ligu si zahrál za Žižkov a Příbram, do Baníku přestoupil loni v červnu. V lize má na kontě 64 zápasů a sedm vstřelených gólů.

V Ostravě nastupoval Hušbauer pravidelně a ještě v 1. kole nové sezony se zapsal mezi střelce. V dalším utkání se ovšem nevešel do základní sestavy a nechal se slyšet, že chce odejít, protože necítí důvěru nového trenéra Pavla Malury.

O Hušbauera se podle jeho agenta Ondreje Chovance zajímalo hned několik klubů, spekulovalo se však hlavně o druholigové Jihlavě. Nakonec dal přednost Spartě.

Hušbauer se na českých trávnících proslavil také svým chováním fair play. Ještě v dresu Příbrami přiznal v utkání v Českých Budějovicích teč a domácí následně vstřelili rozhodující gól na 2:1. Za své gesto dostal cenu od Českého klubu fair play.

Reklama

Související témata: