Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 2:0Obhájce titulu koupil gólmana Čecha a hned vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Ďuriš 1 : 0
84. Pilař 2 : 0

PLZEŇ

Dopoledne s ním Plzeň podepsala roční smlouvu, vpodvečer už gólman ze zkrachovalého ruského Soči Marek Čech stál v ligovém prologu k třetímu kolu s Teplicemi v bráně obhájce titulu. Po pěti letech se opět objevil na scéně tuzemské nejvyšší soutěže, aby s ním Vrbův tým oslavil první výhru. Vydřenou, za výborný výkon ve druhé půli korunovaný góly Ďuriše a Pilaře ale zcela zaslouženou.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Milan Petržela měl velkou šanci, ale hlavičkoval nad bránu.

Článek

Nerodila se však vůbec snadno, neboť v prvních dvaceti minutách si domácí vůbec nevěděli se Severočechy rady. Logicky, protože jim scházel pohyb, start na míč, důraz v soubojích, o nějakém nápadu nemluvě. Teprve když se trenér Vrba neudržel a povstal z lavičky, začali jeho svěřenci zhuštěnou teplickou defenzívu rozebírat. Čechův protějšek v teplické bráně Gigar však vytáhl hned několik perfektních zákroků, takže během tří minut lapil střelu Koláře a zlikvidoval i tutovou hlavičku Ďuriše, aby si nakonec i on oddechl, neboť volej Petržely mířil těsně vedle tyče.

Teplice se na první vážnější pokus zmohly až osm minut před přestávkou, kdy se tísněný Melunovič k míči přece jen dostal a Čech musel jeho pokus vytahovat na roh, jinak ale myslely jen na to, jak neinkasovat.

Po změně stran domácí hru o poznání zrychlili a zpřesnili, vynutili si velký tlak a několika kombinacemi disciplinovanou severočeskou defenzívu přelstili, jenže Jiráček hlavičkoval vedle a Petržela nad, takže na gól čekali hodinu. Musel se o něj postarat Horváth, jenž posadil míč na hlavu Ďuriše a ten výborného Grigara překonal.

A právě Horváth mohl vnést do plzeňských řad definitivně klid, ale jeho trestný kop vytáhl Grigar na roh, takže Teplice ještě pár minut žily a dýchaly. Šest minut před koncem ale hostující val přece jen prostřelil střídající Pilař, takže obhájce titulu si hlavně za výkon ve druhé půli připsal na konto zaslouženou výhru.

A nakonec mohlo jít dokonce o výhru třígólovou, protože v poslední minutě si Horváth při exekuci trestného kopu povšiml, že brankář Grigar stojí daleko z brány, dalekonosnou střelou ale trefil jen břevno.

Plzeň – Teplice 2:0
Branky: 59. Ďuriš, 84. Pilař. Rozhodčí: Bílek – Mencl, Jiřík. ŽK: Horváth - Lukáš, Rosa. Diváci: 5213. Poločas 0:0.
Plzeň: Čech - Limberský, Ševinský, Bystroň, Jiráček - Horváth, Trapp - Petržela (56. Pilař), Kolář, Ďuriš (78. Hora) - Bakoš (86. Fillo). Trenér: Vrba.
Teplice: Grigar - Matula (69. Zoubele), Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek, Ljevakovič, Ježdík, Stožický (78. Lácha) - Melunovič, Vachoušek (89. Kalivoda). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články