Hlavní obsah

Žižkov - Dukla 1:0Duel nováčků vyhrál Žižkov zásluhou gólu Nestorovského

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Nestoroski 1 : 0

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov se poprvé od května 2009 dočkali prvoligových bodů. V pátečním duelu 3. kola na svém hřišti porazili v souboji nováčků Duklu Praha 1:0. O jediný gól zápasu se v 35. minutě postaral Ilija Nestorovski. Žižkov tak bodoval poprvé po šesti ligových zápasech, naopak Dukla po devíti soutěžních zápasech našla přemožitele.

Článek

Dlouho se zdálo, že v derby bude mít navrch Dukla. V 18. minutě vysunul Berger za obranu Pázlera, ale reprezentační gólman Vaclík mu včasným vyběhnutím šanci zmařil. O chvíli později se opakovala podobná situace, tentokrát se do šance řítil Berger, ale Vaclík byl znovu rychlejší.

Pak však začali přebírat iniciativu domácí. V 25. minutě předvedli rychlý brejk po levé straně, Mach běžel z úhlu sám na brankáře Radu a snažil se ho obstřelit, ale gólman vytrčil nohu a míč vyrazil.

O deset minut později však už udeřilo. A znovu po brejku, který táhl Bořil. Následně rozehrál do strany na Bartla, jehož střílený centr usměrnil tečí přesně do šibenice Nestorovski.

Po změně stran se Dukla snažila vytvořit si tlak a blízko srovnání byl krátce po příchodu na hřiště střídající Vrzal, ale z úhlu napálil Haškův prudký centr vysoko nad. Nebezpečnější ale byli domácí. Bořilovu hlavičku musel vytáhnout brankář Rada, neujala se ani Bartlova táhlá střela, která skončila jen těsně vedle.

A když se na druhé straně neprosadili po standardních situacích Vrzal s Hanouskem, skončil nervózní duel plný tvrdých zákroků hubenou výhrou domácích. Dukla tak potvrdila, že to na Žižkov neumí, když ho neporazila ani v minulé druholigové sezóně.

FK Viktoria Žižkov - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 35. Nestorovski. Rozhodčí: K. Hrubeš - Ubias, Košec. ŽK: Nestorovski, Bartl - Berger, Vrzal, Mikula. Diváci: 4081.
Žižkov: Vaclík - Bartl (78. Folprecht), Procházka, Lafrance, Čermák - Bořil, Súkenník, Šťastný (72. Schut), Mach - Kalod, Nestorovski (82. Bodeček). Trenér: Pulpit.
Dukla: Rada - Hašek, Mikula, Vorel, Švejdík (81. Jirouš) - Malý (64. Podrazký), Gedeon, Hanousek - Berger, Markovič, Pázler (57. Vrzal). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: