Hlavní obsah

Jiří Jarošík se po téměř devíti letech vrací do Sparty, upsal se jí na dva roky

PRAHA

Třiatřicetiletý fotbalista Jiří Jarošík vrací do Sparty. Vedení pražského klubu oznámilo, že se s hráčem domluvilo na dvouleté smlouvě s roční opcí. Přestup potvrdil sparťanský personální ředitel Jakub Otava, klub bližší podrobností oznámí na mimořádné odpolední tiskové konferenci. Bývalý reprezentant se do české ligy vrací po osmi a půl letech, během kterých působil v ruské, skotské, anglické a španělské lize. Naposledy hrál v Zaragoze.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík.

Článek

O Jarošíkově návratu se spekulovalo od minulého roku, ovšem tehdy ještě zkušený defenzivní hráč prodloužil svoje zahraniční působení. Vždy však tvrdil, že na Letnou se v budoucnosti vrátí.

"Nebránil bych se, vždycky to byl můj nejmilejší klub a fotbalově jsem tam vyrostl. Jednou se do Sparty snad ještě vrátím. Ale pokud bude šance, chtěl bych ještě hrát rok venku," říkal v červnu o možném přesunu na Letnou v rozhovoru pro Právo.

"Zahraniční nabídky měl i nyní, ale raději zvolil návrat do Sparty, která byla vždy jeho srdeční záležitostí a kde je stále řada výzev. Může hrát o další mistrovský titul, znovu být v evropských pohárech," naznačil pro ČTK důvody hráčova návratu Martin Říha, jehož hráčská agentura MLM Sport přestup zprostředkovávala.

Jarošík patří mezi české fotbalisty s nejbohatší kariérou, z titulu se radoval čtyřikrát ve Spartě, další ligové triumfy přidal v Anglii (Chelsea), Skotsku (Celtic Glasgow) a Rusku (CSKA Moskva). Před jedenácti lety se stal vicemistrem Evropy do jednadvaceti let.

V národním týmu nasbíral dosud třiadvacet startů, ovšem naposledy v něm nastoupil před šesti lety v Norsku a v poslední době případný návrat zatím odmítal.

Do české nejvyšší soutěže vstoupil poprvé jako osmnáctiletý v sezóně 1996/97 a hned při své premiéře byl tehdy v Brně vyloučen. Do svého odchodu ze Sparty nastoupil v nejvyšší soutěži ve 141 utkáních, vstřelil 22 branek a vedle mistrovských oslav na Letné stihnul i úspěšné tažení Ligou mistrů na přelomu desetiletí.

Reklama

Související témata: