Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 1:2Heinz dvěma góly nasměroval Olomouc k výhře v Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Ondrášek 1 : 0
74. Heinz 1 : 1
83. Heinz 1 : 2

Fotbalisté Olomouce poprvé v ligové sezoně inkasovali, ale nakonec průběh zápas v Českých Budějovicích otočili a vyhráli 2:1. Jihočeši se ujali vedení po hodině hry díky Ondráškovi, vítězství pak ale Hanákům zajistil dvěma vydařenými trefami v rozmezí devíti minut bývalý reprezentant Heinz.

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Marek Heinz se blýskl dvěma góly.

Článek

Olomouc zlomila svůj komplex ze zápasů v Českých Budějovicích, kde z předchozích pěti zápasech uhrála jediný bod. Olomouc se s Boleslaví dělí o třetí místo, Budějovice zůstávají bez bodového zisku.

Hosté začali zostra, už v osmé minuty nastřelili z pětadvaceti metrů Heinz tyč a dali jasně najevo, že si na Střelecký ostrov přijeli pro tři body. Jejich pohyb byl lepší, byli častěji na míči, ale přidávali jen počet rohů. A když se už řítili do šance, na poslední chvíli se podařilo odvrátit nebezpečí domácím stoperům.

Budějovičtí toho v ofenzivě mnoho nepředvedli, ale po pauze si to vynahradili. Najednou byli živější, ale branka přišla až v 65. minutě, kdy se uprostřed šestnáctky obtočil Ondrášek kolem Škerleho a dostal Jihočechy do vedení. Ondrášek se trefil i v třetím zápase sezony.

Jenže dlouho se z vedení domácí neradovali, protože v 74. minutě natáhnul zcela nekrytý Heinz dvaadvacet metrů od branky k ráně, která skončila k překvapení zaskočeného brankáře Kučery v horním rohu. A aby svůj návrat do české ligy korunoval, jak se na úspěšného legionáře sluší, vyslal v 83. minutě další vydařenou ránu směrem ke Kučerovi a definitivně otočil průběh utkání. Posunul tak svůj tým na přední příčky ligové tabulky.

Přitom v druhé minutě nastaveného čase je mohl ještě o výhru obrat Stráský, který se ocitnul ve skrumáži uvnitř šestnáctky s míčem u nohy před opuštěnou brankou, jenže už nestačil zakončit dostatečně razantně a slabý pokus brankář Drobisz zastavil před brankovou čárou.

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 1:2 (0:0)
Branky: 65. Ondrášek - 74. a 83. Heinz. Rozhodčí: Drábek - Pelikán, Slavík. ŽK: Otepka, Ondrášek - Janotka, Heinz. Diváci: 2682.
České Budějovice: Kučera - Nitrianský, Novák, Lengyel, Vulin - Otepka, Klesa (78. Hudson), Čirkin (61. Stráský), Rýdel, Sandro (81. Bakala) - Ondrášek. Trenér: Kotrba.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Kučera, Vepřek, Janotka - Rossi da Silva, Bajer (87. Koutný), Hořava, Heinz - Schulmeister (57. Petr), Varadi (68. Navrátil). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: