Hlavní obsah

Slavia - Příbram 3:1Slavia porazila Příbram a získala první podzimní body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hloušek 1 : 0
14. Šlapák 1 : 1
78. Jarolím 2 : 1
87. Vlček 3 : 1

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie se dočkali po dvou předešlých porážkách premiérového bodového zisku i vítězství. V úvodním domácím utkání nového sezony proti Příbrami rychle přišli o vedení, dlouho se trápili, ale nakonec díky gólům kapitána Jarolíma a Vlčka ze závěru zápasu slaví výhru 3:1. Utkání se hrálo bez diváků a slávisté si tak odpykali zbylou třetinu trestu za výtržnosti fanoušků při květnovém nedohraném pohárovém duelu s Olomoucí.

Foto: Petr Horník, Právo

Stanislav Vlček vedení Slavie jistil.

Článek

Stejně jako v květnovém vzájemném duelu, ve kterém hrála Slavia poprvé bez svých příznivců v ochozech, se na gól v liduprázdném Edenu nečekalo dlouho. V deváté minutě zacentroval z rohu Trubila a Hloušek hlavičkou zaznamenal svůj premiérový zásah po návratu do Edenu.

Pražanům ale vydrželo vedení jen pět minut, i hosté totiž udeřili hned ze své první vážnější šance. Míč z rohovému kopu propadl až ke Šlapákovi a ten z voleje srovnal, byť si brankář Hanuš na míč sáhnul. Slávisty rychlá ztráta náskoku vyvedla z tempa a většinu první půle se jim nedařily kombinace. Až v závěru úvodního dějství si Petrák narazil s Pospěchem a jen těsně minul, vzápětí Pospěchův volej výborně vyrazil příbramský Hruška.

Příbram, která v prvních dvou kolech neztratila ani bod, nechtěla přijít zkrátka ani v Edenu a nespoléhala se jen na bránění výsledku. V úvodu druhé půle měli dokonce hosté blíž k vedoucí brance. Agilní Šlapák se v 54. minutě řítil sám na Hanuše, ten ho ale vychytal a dorážku pak stejnému hráči zhatila tyč. Branková konstrukce za chvíli zachránila na opačné straně po Hurkově ráně také Hrušku.

V 63. minutě mohli Středočeši stále nervóznějším domácím zasadit gólovým úder hned dvakrát po sobě a pokaždé u toho byl hlavičkující Wágner, který se trefil i prvních dvou ligových kolech. Nejprve ho ale vychytal Hanuš a pak odvrátil z brankové čáry Hubáček. Když už se zdálo, že slávisté ani na třetí pokus na první tři body v sezoně nedosáhnou, napřáhl v 78. minutě kapitán Jarolím a jeho střela skončila v horním rohu za bezmocným Hruškou.

Hosté otevřeli hru a vzápětí mohli opět srovnat, Rickovu hlavičku však vytěsnil na tyč Hanuš. Tři minuty před koncem pak slávistický triumf definitivně pojistil další povedenou střelou střídající Vlček a Příbram tak poprvé v sezoně vyšla bodově naprázdno.

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:1 (1:1)
Branky: 9. Hloušek, 78. Jarolím, 87. Vlček - 14. Šlapák. Rozhodčí: Jech - Gallo, Vysloužil. ŽK: Šlapák (Příbram). Hráno bez diváků.
Slavia: Hanuš - Koreš, Kaufman, Hubáček, Hloušek - Janda (46. Milutinovič), Jarolím, Petrák (74. Vlček), Trubila - Pospěch, Vondráček (46. Hurka). Trenér: Petrouš.
Příbram: Hruška - Macháček, Ricka, Hejda, Pleško (80. Štochl) - Valenta (83. Mareš), Tarczal, Koukal, T. Pilík - Wágner, Šlapák (72. Jurdík). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: