Hlavní obsah

Vacek lobem uťal nápor Slovácka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Důležitým vedoucím gólem se na Slovácku výrazně zasloužil o prodloužení sparťanské vítězné šňůry. Záložník Kamil Vacek uťal povedeným lobem pět minut před přestávkou mohutný nápor domácích, kteří se už ve druhé půli z jeho úderu nevzpamatovali.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Kamil Vacek (vpravo) se raduje společně s Martinem Juharem z prvního gólu Sparty na Slovácku.

Článek

„Mému gólu předcházela naše vydařená kombinační akce. Sionko šel do souboje s brankářem Slovácka Filipkem a já jsem tajně doufal, že by se mohl balón odrazit ke mně. Vyšlo to do puntíku a mně se pak ještě povedlo poslat ho přes gólmana do sítě. Ta branka nám moc pomohla. Stejně jako předchozí fantastické zákroky Jardy Blažka,“ radoval se po další výhře Pražanů na vyprodaném hradišťském stadiónu.

Podle Vacka mohli být fanoušci v plném hledišti spokojeni. „Viděli oboustranně pohledný fotbal v parádní atmosféře. Domácí hráli skvěle, klobouk dolů před nimi. Trenéři nás ale v pauze v kabině upozorňovali, že s tak vysokým nasazením nemohou odehrát celé střetnutí. Ukázalo se, že měli pravdu,“ usmíval se Vacek, na jehož klíčovou trefu navázal v nastaveném čase ještě z brejku i Grajciar. „Je dobře, že mu premiéra ve Spartě vyšla i gólově,“ těšil se také ze spoluhráčova úspěchu.

Vacek nehodlal spekulovat, zda se vydařeným duelem v Uherském Hradišti na nějaký čas s tuzemskou ligou nerozloučil. „To skutečně netuším. V Itálii o mě zájem je, avšak nevím, jak jednání dopadnou. Prozatím se soustředím výhradně na Spartu. Ve čtvrtek nás čeká utkání Evropské ligy v rumunském Vaslui,“ připomněl.

Do kádru vicemistra naopak přibyl bývalý reprezentant Jarošík. „Jeho návrat vítám. Je nesmírně zkušeným fotbalistou, který může Spartě v náročné sezóně hodně pomoct,“ očekává Vacek.

Reklama

Související témata: