Hlavní obsah

Kweuke se netrefil, Sparta přesto vyhrála

Fotbalisté Sparty se v nové sezóně dál vezou na vítězné vlně. V ligovém duelu na Slovácku se sice poprvé netrefil kanonýr Kweuke, avšak tři body Pražanům zajistil zlomovým gólem těsně před pauzou Vacek, jenž potrestal jedno z mála zaváhání domácí obrany.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Kamil Vacek (vpravo) se raduje společně s Martinem Juharem z prvního gólu Sparty na Slovácku.

Článek

Přitom sparťané téměř celý první poločas jen s obtížemi odolávali náporu Slovácka a stopeři Řepka se Zápotočným se po jedné z akcí soupeře přímo na hřišti pořádně pohádali. „To svědčí o tom, jak zápasem žili,“ snažil se zlehčit jejich rozepři trenér Pražanů Martin Hašek.

Ocenil výkon brankáře Blažka, který zlikvidoval stoprocentní šance Hlúpika i Korduly. „To asi byly klíčové okamžiky střetnutí. V náš prospěch se utkání definitivně převážilo chvíli před přestávkou, kdy jsme získali vedení. Bylo jasné, že po změně stran už nemůže Slovácko vražedné tempo vydržet. V těžkém zápase jsme si připsali hodně cenné tři body,“ liboval si Hašek.

Gólmana Blažka opěvovala po střetnutí i početná skupina sparťanských fanoušků. „Jestli jsem k naší výhře trochu přispěl, jsem samozřejmě hrozně rád. Hlúpikovi, který obehrál jednoho z našich hráčů, jsem se snažil co nejvíc zmenšit střelecký úhel. Naštěstí mě trefil do ruky. A Kordulovu hlavičku se mně po rohu povedlo vytěsnit konečky prstů na roh,“ pochvaloval si Jaromír Blažek.

Zatímco Pražané jsou po třech ligových kolech stále stoprocentní, Slovácko na premiérové body dál čeká. „Naše lepší chvíle ale už co nevidět určitě přijdou. Utkání se sparťany ukázalo, že se můžeme měřit s kýmkoliv. Asi málokdo čekal, že ji dostaneme pod takový tlak. Jenže Sparta je silná v tom, že přesto dokáže uhájit čisté konto a sama naopak z jedné střelecké příležitosti skóruje,“ říkal stoper Jan Trousil, který toho mnoho nedovolil v sezóně dosud famóznímu Kweukemu. „Z tohoto pohledu mohu být spokojen, avšak nula na bodovém kontě mě pořádně štve,“ přiznal.

Kouč Slovácka Miroslav Soukup tvrdil, že se jeho mužstvo ze složité situace brzy dostane. „Ve všech třech dosavadních zápasech nás provázela značná nepřízeň osudu, ale určitě nás to nezlomí. V předchozích dvou sezónách jsme mnohdy zažívali horší krize a pokaždé jsme je zvládli. Stejně tomu bude i teď,“ zůstal optimistou.

Reklama

Související témata: