Hlavní obsah

Za první gól rád zaplatím, usmíval se jablonecký Kopic po kanonádě do sítě klokanů

Josef PešoutSport.czPrávo

Dvě hlavičkové trefy už v první půlhodině hry a poté tři krásné góly v závěrečné desetiminutovce zajistily fotbalistům Jablonce první a hned nebývale vysoké vítězství v rozbíhajícím se ligovém ročníku. Severočeský tým neprohrál doma už dvanáct zápasů v řadě. Střeleckou produktivitu domácích totálně odnesli hráči Bohemians 1905, pro něž to byla vůbec první podzimní bodová ztráta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký Jan Kopic oslavuje svůj gól proti Bohemians 1905.

Článek

Třetí ligový start a premiérový gól. To je dosavadní vizitka jabloneckého pravého záložníka Jana Kopice, jehož branka odstartovala kanonádu do sítě Klokanů. „Je to super. Trenér nám říkal, abychom byli na krajích hřiště aktivní, tak jsme se snažili o nátlakovou hru. Kovařík utekl po levé straně, zařval jsem si na něj a Honza mi ideálně předložil míč na hlavu. Nakonec jsme vyhráli o pět gólů, což je skoro neuvěřitelné, protože tak velký rozdíl mezi soupeři nebyl. Podržel nás brankář Špit, jelikož Bohemka měla docela dost šancí. Ale žádnou neproměnila,“ líčil Kopic.

Fotbalisté Jablonce se radují z prvního gólu proti Bohemians 1905.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Radek Petrášek

Jaké bude zápisné za první ligovou trefu? „Hned na hřišti mi Michal Špit říkal, že už mi to píše. Ale cifru říkat nebudu, i když ji rád zaplatím,“ smál se jablonecký záložník. Rodák z Humpolce je letním objevem, když v dresu Jablonce stihl už čtyři zápasy v kvalifikaci o Evropskou ligu, plný počet odehraných kol v nejvyšší soutěži i debut za jedenadvacítku. „Takhle skvělý rozjezd do sezóny jsem nečekal. A jen bych si přál, aby to pokračovalo,“ dodal Kopic.

Zábojník oslavil návrat po zranění brankou

Gólem oslavil návrat na ligový trávník jablonecký pravý obránce Petr Zábojník. Předtím nastoupil naposledy loni v listopadu, v únoru se při posledním tréninku před jarním startem zranil. „Podrobil jsem se operaci kolena, celé jaro jsem promarodil a a neměl jsem ani letní přípravu. Mrzelo mě, že jsem si nemohl zahrát v kvalifikaci o Evropskou ligu proti Alkmaaru. Doháním tréninkové manko a už minule na Spartě jsem byl aspoň na lavičce náhradníků. A těšil jsem se, až zasáhnu přímo do hry,“ líčil Zábojník.

„Kluci mi před zápasem prorokovali, že se trefím, a vyšlo to. Bohemka byla nepříjemným soupeřem, ale to jsme čekali. A pro mě by byl návrat těžký proti komukoliv, takže jsem rád, že to mám úspěšně za sebou,“ oddechl si krajní bek.

Medynský si takový návrat nepředstavoval

První ligová porážka v roli hlavního kouče potkala trenéra pražských Bohemians 1905 Pavla Medynského na jablonecké Střelnici. Tedy na půdě klubu, jehož barvy v minulosti hájil jako hráč.

„Samozřejmě, že při cestě do Jablonce jsem si vzpomněl na pět krásných let strávených v jeho dresu. Neubránil jsem se nostalgii. Hodně se toho tady změnilo, i když někteří lidé z realizačního týmu zůstali a rád jsem je znovu viděl. Bohužel se mi návrat na sever nevydařil, jak bych si představoval,“ pokrčil rameny Medynský.

Petr Zábojník z Jablonce (vpravo) a Milan Škoda z Bohemians. foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>/Radek Petrášek

První dvě kola vyšla jeho svěřencům náramně. „Bohužel jsem teď poznal odvrácenou tvář fotbalu. Výsledek je pro nás krutý. Zdálo se mi, že Jablonec byl zpočátku bojácný, ale my jsme byli ještě bázlivější. Hráče jsem nabádal k větší agresivitě a věřil jsem, že bychom po přestávce mohli dát kontaktní gól na 2:1, což by soupeře třeba rozhodilo. Místo toho jsme inkasovali potřetí, což nás definitivně srazilo do kolen,“ rozebíral trenér Klokanů.

A litoval neproměněných šancí. „Moravec měl dvě tutovky. Jenže není tak gólovým typem hráče jako třeba jablonecký Lafata. Škoda, že jsme tímto debaklem tak trochu znehodnotili předešlá dvě vítězství, která jsme vybojovali po solidním herním projevu. Nezbývá nám, než se z jablonecké lekce otřepat a znovu tvrdě pracovat v tréninku,“ rozloučil se po zápase Medynský. <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>Sestava 3. kola podle Sport.cz</strong>: </td></tr><tr><td><strong>Blažek</strong> - <strong>Vidlička</strong> (oba Sparta), <strong>Nezmar</strong> (Liberec), <strong>Hloušek</strong> (Slavia) - <strong>Vácha</strong> (Liberec), <strong>Horváth</strong> (Plzeň), <strong>Breznaník</strong> (Liberec), <strong>Kovařík</strong> (Jablonec) - <strong>Heinz</strong> (Olomouc), <strong>Kulič</strong> (Ml. Boleslav), <strong>Nestorovski</strong> (Žižkov).</td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: