Hlavní obsah

Po Bohemce snad přejedeme i Ostravu, věří jablonecký Kovařík

Jablonečtí fotbalisté dali vítězstvím 5:0 nad Bohemians 1905 ve třetím ligovém kole vzpomenout na jarní duely, kdy nasázeli sedm branek Hradci Králové a rovněž pět Budějovicím. Výborným výkonem k demolici Klokanů přispěl záložník Jan Kovařík, který věří, že se jeho tým prosadí i v pátek proti Ostravě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jan Kovařík z Jablonce (vlevo) a Vlastimil Vidlička z Teplic

Článek

Jak se vám zamlouvá hladka výhra nad pražským týmem?

Do zápasu jsme šli s tím, že máme po dvou kolech jen jeden bod, což bylo na Jablonec málo. Za stavu 2:0 si Bohemka vytvořila dvě až tři tutovky, ale gólman Špit nás podržel. Na chvíli jsme přestali hrát a z toho hrozily brejky soupeře. A uklidnění do našich řad přišlo se třetím gólem. Jsem rád, že jsem se trefil zrovna já.

Byla to parádní trefa, přesto jste příliš nejásal...

Nejsem ten typ, abych po gólu na hřišti vyváděl a měl nacvičené nějaké oslavy. O střelu jsem se pokoušel už předtím, ale pálil jsem na zadní sedačky. Přesto jsem si říkal, že by to mohlo vyjít a jednou se musím prosadit.

V Evropské lize jste dvakrát skóroval proti albánskému soupeři, v domácí soutěži máte také vstřelenou branku. Cítíte střeleckou formu?

Kéž by tomu tak bylo. Ale musím potvrdit klišé, že nezáleží na tom, kdo ten gól dá, hlavně když se vyhraje.

V pátek hostíte dosud poslední Ostravu a budete velkými favority. Jak se k tomu stavíte?

Hrajeme podruhé za sebou doma během několika dní. To bývá ošidné. Baník Ostrava přijede v pozici, že nemá co ztratit. A odevzdají na trávníku všechno. Myslím si, že pokud podáme výkon a předvedeme kombinační hru jako z prvního poločasu a závěrečných deseti minut proti Bohemians 1905, tak Ostravu přejedeme. Do reprezentační přestávky chceme dvakrát vyhrát a dostat se do blízkého kontaktu se špičkou tabulky. A rovněž je naším cílem postoupit do dalšího kola v domácím poháru.

Reklama

Související témata: