Hlavní obsah

Jankulovski se chce vrátit do Baníku, ale záleží na jeho zdraví

Budoucnost bývalého fotbalového reprezentanta Marka Jankulovského, kterému skončila smlouva v AC Milán, je stále zastřena tajemstvím. Čtyřiatřicetiletý obránce dal najevo svou chuť pokračovat v aktivní kariéře, ale vše bude záležet na jeho zdravotním stavu po operaci křížového vazu v koleni.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Marek Jankulovski by rád hrál za Baník.

Článek

Jisté je pouze jedno: Jankulovski se po čtyřměsíční rehabilitaci vrátil z Milána nadobro domů do Ostravy a závěrečnou fázi regenerace absolvuje na Bazalech. Pokud bude jeho zraněné koleno v pořádku, nebrání se ostravský odchovanec myšlence, že oblékne dres Baníku.

"Mám před sebou ještě dva měsíce tvrdé práce, abych byl fit. Co bude dále, to se bude odvíjet od stavu kolena. Kdybych už ale nechtěl pokračovat, mohl jsem kariéru ukončit. Když bude vše v pořádku, rád bych si ještě zahrál," řekl dnes novinářům Jankulovski.

Jankulovski marodí od březnového utkání proti Palermu. V Miláně prodělal úspěšnou operaci a hladce se vyvíjí i léčba. "Jsem spokojen, jak to probíhá, koleno je v dobrém stavu. Začínám pomalu běhat, za dva tři týdny bych chtěl začít trénovat s týmem. Ale na hřišti jsem zatím nebyl. Uvidíme, jak koleno zareaguje, až na něho vyběhnu," řekl Jankulovski.

Bronzový medailista z Eura 2004 má stále jasno v tom, že pokud ještě bude hrát, pouze v Baníku. "Mohl jsem zůstat venku, ale už jsem se nechtěl stěhovat. A jít na rok někam do průměrného celku, to už by nemělo smysl," uvedl Jankulovski.

Reklama