Hlavní obsah

Sparta bez Řepky těsně porazila Hradec a vede ligu. Nezaváhala ani Boleslav

PRAHA

Fotbalistům Sparty se alespoň částečně vydařila omluva fanouškům za zpackaný duel předkola Evropské ligy a před odvetou si posílili sebevědomí těsnou výhrou 1:0 nad Hradcem Králové ve čtvrtém kole Gambrinus ligy. Letenští tak jako jediní zůstávají v lize stoprocentní a vedou tabulku o dva body před Libercem a Mladou Boleslaví, která si v neděli poradila doma s Viktorií Žižkov. Domácí duel vyhráli i fotbalisté Bohemians 1905 nad trápícími se Českými Budějovicemi. Jako jediný domácí tým v neděli nezvítězili fotbalisté Olomouce, kteří remizovali se Slováckem 1:1. Hosté se tak radují z prvního bodu v sezóně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vojtěch Štěpán (vpravo) z Hradce Králové nestíhá zastavit sparťana Marka Matějovského. Jakub Chleboun z Hradce Králové jen přihlíží.

Článek

Sparta nastoupila mimo jiné bez stopera Tomáše Řepky a zraněného brankáře Jaromíra Blažka a už po sedmnácti minutách se ujala vedení po trefě Jakuba Mareše. Domácí měli ještě několik šancí k navýšení skóre, ale hostující tým dokázal podržet brankář Koubek. Dvakrát také sparťanům zabránila ve skórování konstrukce branky.

Tyč ale nastřelili i hosté, kteří také dokázali sparťanskou obranu nebezpečně provětrat. Sparta však měla v utkání navrvch a hubené vítězství zaslouženě uhájila.

Boleslav nezaváhala

Skvělý start do ligové sezóny potvrdili i ve čtvrtém kole fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří porazili Viktorii Žižkov 2:0 a na svém kontě tak už mají deset bodů a pouze jediný inkasovaný gól.

Autor dvou gólů Jan Chramosta z Mladé Boleslavi.foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>/Radek Petrášek

O vítězství Středočechů bylo prakticky rozhodnuto už po první pětačtyřicetiminutovce, v níž se dvakrát prosadil Jan Chramosta. Nejprve po parádním centru Rolka přeloboval brankáře, před odchodem do kabin pak z úhlu přidal druhý zásah. To už ale hráli hosté téměř dvacet minut o deseti bez vyloučeného Bartla, který zbytečně fauloval hrdinu zápasu Chramostu.

Bohemians 1905 vyšel reparát za debakl

Reparát za debakl v Jablonci se povedl fotbalistům Bohemians 1905, kteří v Edenu v nepříliš záživném duelu porazili České Budějovice 2:1. Budějovičtí tak i nadále zůstávají bez bodu, to Klokani mají po úvodních čtyřech kolech na svém kontě devět bodů a drží se v horní polovině tabulky.

Slovácko má první bod

Po vítězství sahali na domácím stadiónu i hráči Olomouce, kteří se připravují na devítibodový odečet za korupční aféru. Proti Slovácku se ujali vedení po přestávce, kdy se trefil Jakub Petr. Domácí sice byli v utkání aktivnější, ale čtvrt hodiny před koncem rozhodl o dělbě bodů David Pavelka. Vystřelil tak svému týmu první bod v této sezóně.

Čtvrté kolo Gambrinus ligy
Pátek
Jablonec - Ostrava 4:0
Sobota
Příbram – Liberec 2:3on-line
Dukla – Plzeň 2:4on-line
Neděle
Sparta – Hradec Králové 1:0on-line
Branky: 17. Mareš
Ml. Boleslav – Vikt. Žižkov 2:0on-line
Branky: 23., 42. Chramosta
Bohemians – Č. Budějovice 2:1on-line
Branky: 28., 49. Bartek - 47. Klesa
Olomouc – Slovácko 1:1on-line
Branky: 54. Petr - 76. Pavelka
Pondělí
18.30Teplice - Slaviaon-line

Reklama