Hlavní obsah

Příbram - Liberec 2:3Liberecký Rabušic vyloupil Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Ricka 1 : 0
64. Rabušic 1 : 1
66. Vácha 1 : 2
70. Wágner 2 : 2
83. Rabušic 2 : 3

Karel FeltSport.czPrávo

Liberec vyhrál podruhé za sebou na hřišti soupeře, když po Hradci vyloupil Příbram. U Litavky se hrál výborný fotbal, korunovaný pěknými akcemi a góly. Po dvou parádních dalekonosných centrech z vlastní poloviny a finálních přihrávkách Breznaníka rozhodly trefy Rabušice.

Foto: Petr Eret, ČTK

Příbramský Pavel Ricka střílí gól do sítě Liberce.

Článek

Hosté začali hodně ofenzívně, a kdyby nikým neatakovaný Rabušic v ideálním prostoru poblíž penaltového bodu neminul Fleišmanovu přihrávku, šli by do vedení. Vzápětí utekl na druhé straně obraně Šlapák, ale nepochopitelně neuspěl tváří v tvář Bičíkovi, který proti němu bleskově vyběhl. Zápas nabíral na obrátkách a po osmi minutách byli gólu zase blíž hosté. Vácha poslal nadýchaný oblouček za obranu, Štajner si přilepil míč ke svojí levačce a namířil do levého horního rohu domácí branky. Hruška se neuvěřitelně natáhl a jeho ruce tam byly včas a vytěsnily míč nad břevno.

Hosté si vytvořili územní převahu, ale domácí obranu perfektně organizoval Hejda, který byl v rozhodujících momentech u většiny míčů. Ty zbývající posbírali spoluhráči nebo Hruška. Když pak poslal Janů do další šance Breznaníka, právě Hejda mu ji skluzem zmařil. Štajner o pár minut později z trestného kopu těsně minul pravou tyč, kterou vzápětí zatřásla dělovka Janů.

Domácí se jen těžko dostávali z libereckého sevření. Když už se jim to podařilo a přiblížili se k Bičíkově šestnáctce, trefovali jen nohy dobře bránících Severočechů. Až Valentovi se podařilo prostřelit hradbu těl, ale Bičík jeho ránu vyrazil. Nadvakrát pak likvidoval dalekonosný pokus T. Pilíka. To už domácí alespoň vytlačili soupeře dál od svojí šestnáctky, i když liberecká záložní řada je přehrávala. Domácí se přes tento val dostávali dlouhými nákopy, ale v soubojích s obranou a především Nezmarem, se nedokázali prosadit.

Příbram se trefila do šatny

V závěru poločasu získala Příbram převahu a z ní stoprocentní šanci. Pleško posadil v malém vápně míč na hlavu Koukala, ale Bičík předvedl zázračný zákrok a míč vytáhl nad břevno. V poslední minutě se domácí dočkali. Po rohovém kopu Koukala Bičík míč jen nadzvedl a Ricka ho poslal hlavou s pomocí břevna do sítě.

Příbram začala velmi dobře i po změně stran. Gól na kopačce měl Šlapák, ale jeho střelu zblízka obrana hostí zblokovala na roh. Ty kopali domácí hned tři za sebou, ale bez efektu. Liberec se rychle rozkoukal a po trestném kopu Janů před sebou měl Polák otevřenou bránu, ale trefil jen záda jednoho z bránících hráčů. Tlak pokračoval, chyběla však finální přihrávka. Domácí stíhali kombinaci narušovat a odkopávat míč do bezpečí. Když už se dostal do šance Breznaník, Hruška ho vychytal.

Hosté se přeci jenom dočkali nejen vyrovnání, ale bleskově otočili zápas. Nejprve zastavili jeden z protiútoků domácích, Gebre Selassie našel dlouhým centrem Breznaníka, ten ho přenesl přes celou šestnáctku na Šurala, jehož střílený centr usměrnil hlavou do sítě Rabušic. Než se domácí vzpamatovali, Vácha nádhernou střelou z třiceti metrů vymetl pavučinu v pravém horním rohu Hruškovy branky. Domácí se několik minuty nemohli vzpamatovat ze šoku, ale přeci jenom se probrali. Pleško vybojoval míč, Šlapák ideálně obstřelil Poláka a Wágner už jen doklepl míč do prázdné branky.

Na sluncem rozpáleném trávníku se hrál nadprůměrný ligový fotbal, v němž měli hosté navrch. Pohlednými kombinačními akcemi se dostávali do blízkosti Hruškovy šestnáctky, ale domácí stíhali odvracet. Výborně si počínal především Hejda. Domácí zahrozili deset minut před koncem, kdy prošel do šestnáctky Mareš, ale jeho centr na Šlapáka letěl příliš vysoko. Nakonec se radovali hosté. Další dalekonosná Váchův centr našel Breznaníka a jeho přihrávku usměrnil Rabušic ve skluzu k levé tyči. V samém závěru mohl po rohu vyrovnat Ricka, ale netrefil bránu.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 2:3 (1:0)
Branky: 45. Ricka, 70. Wágner - 64. a 83. Rabušic, 66. Vácha. Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Moláček. ŽK: Blažek. Diváci: 2938
Příbram: Hruška - Macháček, Ricka, Hejda, Pleško - Valenta (42. Mojdl), Tarczal, Koukal, T. Pilík (72. Mareš) - Wágner, Šlapák (82. Videgla). Trenér: Vavruška.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Polák, Fleišman - Rabušic (89. Kelič), Janů, Vácha, Štajner, Breznaník - Blažek (61. Šural). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: