Hlavní obsah

Liberec má na titul, řekl příbramský kouč Vavruška

Karel FeltSport.czPrávo

Výborný fotbal od obou týmů viděli v sobotu odpoledne diváci v Příbrami. Nakonec odjížděl spokojený Liberec, který byl přeci jenom o chloupek lepší a vyhrál zaslouženě 3:2. „Liberec se mi na začátku podzimu líbí nejvíc. Má na titul,“ pronesl po utkání trenér Příbrami David Vavruška.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Liberec může být mistrem, myslí si příbramský kouč.

Článek

„Beru to jako kompliment, ale na titul nemyslíme. Po odchodu Gecova a Dočkala jsme rádi, že si mužstvo sedlo a funguje. Dnes podali hráči výborný výkon, protože to měli v Příbrami hodně těžké. Dostali jsme zbytečné góly po šancích, které jsme jim sami nabídli. Ale zejména ve druhé půli jsme dominovali a tři body jsme nakonec vybojovali,“ liboval si Jaroslav Šilhavý.

Šural trefil Rabušice

„Po výhře v Hradci jsou tyhle body ještě cennější, protože cesta k nim byla mnohem těžší,“ přiznal střelec dvou libereckých gólů Michael Rabušic. „Obě moje trefy padly po pěkných akcích. Nejprve mě Pepa Šural trefil do hlavy a pak si na mne krásně počkal Michal Breznaník. Je skvělé, že nám to i přes odchody dvou klíčových hráčů funguje a my noví jsme do týmu zapadli, ale musíme takový fotbal a výsledky opakovat,“ dodal.

Spokojený byl i kapitán hostí, příbramský odchovanec Tomáš Janů, který trefil tyč... „Mělo to tam spadnout, tady by to pro mne bylo pikantní,“ říkal s úsměvem osmatřicetiletý veterán, který se přestěhoval z obrany do zálohy. „Nic jiného mi nezbylo, ale fyzičku mám a cítím se dobře. Důležité je, že šlapeme jako mančaft. Máme to dobře rozjeté, ale srovnávat to se sezónami, kdy jsme udělali tituly, je ještě předčasné,“ dodal.

Šlapák jen kroutil hlavou...

K nejsmutnějším domácím hráčům patřil po zápase Martin Šlapák, který mohl už v úvodu zápasu skórovat... „Zase taková šance. Oproti té na Slavii jsme to měl dneska jednodušší. Byl jsem víc v klidu, dal jsem si míč podél gólmana s tím, že ho levačkou pošlu do sítě, ale Bičík to vystihl. Snad budu mít v Hradci zase takovou možnost, ale to už musím dát. Kdybych se trefil dneska a vedli jsme o dva góly, asi by se zápas vyvíjel jinak,“ kroutil hlavou domácí útočník. Nakonec přispěl k vyrovnání na 2:2. „Ještě že to Tomáš Wágner dorazil do sítě, míč by podle mne šel jen do tyče. Bohužel to stejně na tři body nestačilo,“ povzdechl si.

Kouč David Vavruška vtiskl mužstvu sympatickou ofenzivní tvář. „Od toho neustoupíme. Je to lepší, než kdybychom hráli zanďoura, který by nám stejně tři body nezaručil. Liberec má lepší mužstvo, to jsme věděli, bohužel jsme neuhlídali jejich levou stranu. Ale zkusili jsme to, bojovali a prohráli jako chlapi. Na kdyby se nehraje, takže ani nebudu připomínat, že jsme mohli vést 2:0 a Liberec by to měl těžší,“ konstatoval Vavruška.

Reklama

Související témata: