Hlavní obsah

Dukla - Plzeň 2:4Dukla ustrašeným výkonem a hlavně pak Radovými kiksy Plzni výhru vnutila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Jiráček 0 : 1
43. Pilař 0 : 2
56. Hanousek 1 : 2
71. Ďuriš 1 : 3
80. Pilař 1 : 4
89. Hanousek 2 : 4

PRAHA

I v improvizované sestavě si úřadující mistr poradil s ligovým nováčkem a před středeční pohárovou odvetou s dánskou Kodaní získal na Dukle podle očekávání tři body i patřičné sebevědomí. Pražané ovšem Plzni výhru 4:2 doslova vnutili ustrašeným výkonem v první půli a neskutečnými kiksy brankáře Rady, jenž se výrazně podepsal hned pod dva inkasované góly.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeňský Václav Pilař (vpravo) jistil vedení Západočechů druhým gólem.

Článek

Nejen bez kapitána Horvátha, jenž se neposadil ani mezi náhradníky, ale i bez čtyř dalších hráčů, kteří nastoupili v týdnu v základní plzeňské sestavě v Kodani, vyrukoval obhájce titulu na ligového nováčka. Jasně, jeho prioritou je postup do Ligy mistrů, takže trenér Vrba klíčové muže na Julisce šetřil.

I tak měli Západočeši od počátku navrch, po čtvrthodině dali dokonce Kolářem gól, který ovšem sudí pro evidentní ofsajd neuznal, osm minut na to se ale už radovat mohli. Fatální minelu domácího brankáře Rady, který nechtěl zacouvat s míčem do zámezí a riskovat roh, takže hodil balón před sebe, totiž využil Jiráček. Ze dvou kroků nemohl samozřejmě prázdnou bránu minout.

Vedoucí gól pochopitelně Plzeň uklidnil, takže rozehrála svou partituru a zoufale se bránící Dukle míč prakticky nepůjčovala. Bylo tudíž jen otázkou času, kdy si Vrbův tým vedení pojistí a pak už bude moci myslet jen na středeční pohárovou odvetu s Kodaní.

Při Jiráčkově pokusu zpoza šestnáctky sice Rada svůj kiks napravil a míč vytáhl nad břevno, v 36. min. se Kolář na malém vápně k hlavičce nedostal, i když zkoušel skok plavmo, dvě minuty před přestávkou však Pilař Bakošovou výzvou nepohrdl a parádní uličku zúročil.

Po půli vykřesal střídající Hanousek dalekonosnou střelou z dobrých pětadvaceti metrů domácím naději, takže on i jeho spoluhráči sebrali odvahu a evidentně ožili. Několikrát obraně hostů skutečně zavařili, Čechův um postupně třikrát vyzkoušel Berger, jenže veškeré snažení Dukly nakonec opět pohřbil mladý Rada.

Místo odkopu totiž v 71. min. ideálně nahrál plzeňskému Kolářovi stojícímu před šestnáctkou, jenž balón naservíroval Ďurišovi, který střílel opět pohodlně do prázdné brány.

Na nováčka po takovýchto minelách pochopitelně padl jeden velký zmar, který další Pilařova parádní trefa z hranice šestnáctky už jen umocnila a na němž druhý gól s chutí hrajícího a hlavně pálícího domácího náhradníka Hanouska nemohl nic změnit.

Dukla Praha – Viktoria Plzeň 2:4
Branky: 56. a 88. Hanousek - 43. a 80. Pilař, 23. Jiráček, 71.Ďuriš. Rozhodčí: Matějek – Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Gedeon, Markovič - Kolář, Jiráček. Diváci: 2857. Poločas 0:2.
Dukla: Rada - Hašek, Švejdík, Vorel, Vrzal - Malý (80. Přeučil), Gedeon, Šiml (46. Hanousek) - Berger, Markovič, Svatonský (70. Pázler). Trenér: Kozel.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Ševínský, Bystroň (46. Brezinský), Limberský - Jiráček, Darida - Fillo, Kolář, Pilař (83.Hora) - Bakoš (65. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: