Hlavní obsah

My a titul? To je jen kompliment, odmítal chválu Šilhavý

Když přišel v letní pauze Jaroslav Šilhavý na lavičku Liberce, někteří „odborníci“ nad tím kroutili hlavou. Navíc odešly opory Gecov a Dočkal... Slovan byl zatracován. Opak je pravdou! Liberec má po čtyřech kolech deset bodů, dva chybějící ztratil v Plzni... A hraje parádní fotbal, jímž udolal u Litavky Příbram.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

Kouč Příbrami David Vavruška řekl, že budete hrát o titul. Co vy na to?

My a titul? To je jen kompliment. O něčem takovém vůbec nepřemýšlíme a navíc jsou za námi teprve čtyři kola.

Vám nedalo vedení klubu žádný cíl pro tuto sezónu?

Co se týká konkrétního umístění, tak ne. Chce po nás, abychom hráli pohledný fotbal. O to se snažíme.

Když vám odešli Gecov s Dočkalem, což je polovina stabilní zálohy, napadlo vás, že budete hrát tak dobře a vysoko?

S tím, že odejdou kvalitní hráči, jsem počítal. Ještě není konce přestupového období... Hledali jsme varianty, jak je nahradit. Ukazuje se, že se to povedlo.

Ale mužstvo hraje jako z partesů...

To ano. Je z něho cítit obrovská vůle po vítězství. To je znát i z tréninků a tu vítěznou atmosféru cítím také v kabině. Tohle mužstvo má velkou vnitřní sílu.

Tři góly jste dali v Hradci a teď i v Příbrami. Lze ty dva zápasy nějak srovnat?

Snad jen těmi třemi góly a třemi body. V Hradci to nebylo nic lehkého, ale v Příbrami jsme je doslova vydřeli. Prohrávali jsme, otočili zápas a domácí znovu vyrovnali. Navíc góly jsme dostali po našich velkých chybách. To je důkaz, že máme pořád co zlepšovat.

Los v úvodu podzimu k vám rozhodně nebyl milosrdný. Vnímáte, že jste získali velmi cenné body?

To samozřejmě ano. Začali jsme remízou v Plzni, bod z trávníku mistra se cení. Plzeň hraje famózně, ze Štruncových sadů se body vozit moc nebudou. Doma jsme porazili Slavii a pak dvakrát vyhráli venku. Je to víc, než jsme si mohli reálně přát.

I když došlo ke změnám v kádru, hráči fungují, jako by vedle sebe hráli nejméně rok. Je to kouzlo trenéra?

Tak to určitě ne! Hledali jsme optimální sestavu, příchozí hráči, především Rabušic se Šuralem se ukázali jako výrazné posílení útoku. Janů si dobře vede ve středové řadě a také další hrají v dobré formě. V ohromné pohodě je Breznaník. Kluci si vzájemně sednou nejen na trávníku. Když se psalo o tom, že to asi na přední příčky tentokrát nebude, nabudilo je to. To všechno je v pořádku, ale zdaleka není čas na nějaké hlubší hodnocení. Jsme opravdu teprve na začátku. My se teď musíme snažit body ze hřišť soupeřů potvrdit doma, aby měly správnou plusovou hodnotu.

Reklama

Související témata: