Hlavní obsah

Kdybych měnil taktiku, lhal bych sobě i hráčům, tvrdí příbramský Vavruška

Karel FeltSport.czPrávo

Příbram hrála minulou sezónu fotbal, na který se nechodilo. Zápasy se silnými soupeře odehrávala zalezlá na svojí polovině a jen čekala, jestli přijde nějaký brejk. Příchodem trenéra Davida Vavrušky se hra silně pozměněného týmu změnila. Příbram hraje útočně, dává góly. Ne vždy to ale nese i potřebné body...

Foto: Petr Eret, ČTK

Příbramský hráč stříli gól do sítě Liberce

Článek

Podruhé za sebou jste prohráli. Nevrátíte se k příbramské taktice minulých let, tedy k defenzivě s čekáním na brejkovou náhodu?

Ne! My jsme se rozhodli jít touto cestou a hráči ji akceptovali. Fotbal, který hrají, je baví a uspokojuje.

Kde byla největší síla Liberce?

Mají zkušené, vyzrálé a kvalitní mužstvo. Věděli jsme, že největší nebezpečí nám hrozí z levé strany, kde operuje Breznaník. Bohužel jsme ho neeliminovali.

Myslel jste vážně svůj kompliment, že Liberec bude hrát o titul?

To nebyl kompliment, já to myslel a myslím vážně. Z mužstev, která jsem viděl v úvodu podzimu, se mi líbil nejvíc.

Liberečtí hráči i kouč Šilhavý říkali s uznáním, že hrajete dobrý fotbal, pohledný, což ocenili i diváci. Což když vám ale vedení řekne, že umíráte na krásu a body nejsou?

Máme jich šest, což je dobrý vstup do podzimu. My jsme mohli zalézt už na Slavii a teď i s Libercem, ale zkusili jsme to. Na to, abychom Liberec přehráli, bychom potřebovali vyšší kvalitu. Myslím si, že k vidění byl kvalitní fotbal s góly. Věřím, že na takový budou diváci chodit. Kdybychom dali druhý gól, a šance na to byla hned v úvodu druhé půle, tak by to měl Liberec mnohem těžší. Na kdyby se ale nehraje. Hráčům nemám co vytknout. Sehráli jsme zápas jako chlapi. Nemáme se za co stydět.

Ale vedení klubu na vás může zatlačit...

To ano, ale já si stojím za svým. Hrajeme útočný fotbal, střílíme branky. Kdybych teď měnil taktiku, lhal bych sobě i hráčům. Nemohl bych se podívat do zrcadla. Ztratil bych jejich důvěru. Ale nemyslím si, že by vedení přišlo s něčím takovým.

Už hraje mužstvo podle vašich představ?

Snaží se o to, ale pořád je co zlepšovat. Přeci jenom se kádr hodně změnil. Vždyť odešla téměř celá obrana, k tomu Klesa, který táhl tým na jaře. To se musí projevit.

S takovými výkony se ale nemusíte bát o záchranu...

Doufám, že to tak bude. Ale od našeho současného herního stylu opravdu neustoupíme.

Reklama