Hlavní obsah

Nechci mít nálepku spalovače, tvrdí příbramský útočník Šlapák

Čtyřiadvacetiletý útočník Martin Šlapák je příbramským odchovancem. Léta pendloval mezi áčkem a rezervou, v minulé sezóně dokonce hostoval v Písku. S příchodem trenéra Vavrušky ale dostal šanci a patří k nejlepším hráčům. Trefil se na Slavii, ale v Edenu a v sobotu v Příbrami s Libercem zahodil dvě sóla... „Třetí už musím dát, nechci mít nálepku spalovače,“ pravil rezolutně.

Článek

Mrzí hodně porážka 2:3 od Liberce, když jste vedli, pak ještě vyrovnali a navíc zahodili několik šancí?

Mrzí a jsme z toho smutní. První půli jsme jim dali gól do šatny. Dobře jsme začali i tu druhou, ale pak jsme se nechali nesmyslně zatlačit a dostali jsme tři góly. Remíza by byla spravedlivější, protože jsme odehráli dobrý zápas.

Vy jste mohl utkání rozhodnout. V jeho úvodu jste šel sám na gólmana Bičíka...

Z toho se stává pomalu klasika. Každý zápas jdu na gólmana sám a takhle to dopadá. Minule v Edenu i teď proti Liberci by nám ty góly moc pomohly.

Co vám proběhlo hlavou tváří v tvář gólmanovi?

Chtěl jsem si dát míč do strany a uklidit ho Bičíkovi k levé tyči, jenže on můj úmysl vystihl.

Dá se sólo proti Liberci srovnat s tím na Slavii?

Bylo to hodně podobné. Na Slavii jsem neměl takový klid, času na zakončení bylo méně.

Jak moc mrzí takové neproměněné tutovky?

Strašně moc! Z hlavy se nedají hned vyhnat, i když mi spoluhráči nevynadali a spíš mě povzbuzují. Člověka to ale žere, když ví, že mohl rozhodnout zápas nebo pomoct k nějakému bodu. Říkáte si, že ten zápas, ať v Edenu nebo u Litavky s Libercem, by pak vypadal jinak a líp pro nás.

Co si z těch dvou šancí vezmete?

Pokud se do takové znovu dostanu, asi nebudu moc vymýšlet a kličkovat a budu se snažit brankáře prostřelit. Ale to nelze říct přesně dopředu, záleželo by zase na konkrétní situaci. Hlavně však věřím, že už ji proměním... Musím ji dát! Nechci mít nálepku spalovače šancí.

Liberci jste ale gól dát mohl. Tomáš Wágner vám ho v podstatě sebral, když dorážel míč před brankovou čárou. Neštve vás to?

Vůbec ne, protože si nemyslím, že by mi gól ukradl. Obránce míč tečoval, sice to vypadalo, že jde do brány, ale z mého pohledu spíš mířil na tyč, od níž by se odrazil ven. Naopak musím Tomáše pochválit, že šel za balónem a správně ho uklidil do brány.

Jak se vám líbí fotbal, který vám ordinuje nový kouč David Vavruška?

Nám se určitě líbí, protože jsme ofenzivně ladění. Myslím si, že to, co teď hrajeme, se líbí i divákům, i když jsme dvakrát po sobě prohráli. Věřím, že vítězství zase přijdou a nebudeme bojovat o záchranu do poslední chvíle.

Mužstvo se hodně změnilo. Dá se říct, že se pořád sehráváte?

Na to se ale nebudeme vymlouvat. Máme až na Lukáše Pleška úplně novou obranu, především ta si teprve sedá. Jak je vidět, v defenzivě nám to ještě tolik nejde, což platí pro všechny, a v ofenzivě potřebujeme proměňovat šance, což beru hodně na sebe. Ale jsem přesvědčený, že tahle hra a toto mužstvo mají perspektivu.

Nepošlou vás ale dvě porážky v řadě psychicky dolů?

Věřím, že ne. My chceme hrát svoji hru a máme hlavy nahoře. Dostat tři góly doma, to je strašný, ale Liberec byl výborný a nás může těšit, že jsme s ním odehráli opravdu kvalitní zápas a nemáme se za co stydět. Nedíváme se dozadu, ale naopak dopředu. Jedeme dál. Teď nás čeká Hradec a tam budeme hrát zase na vítězství.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice