Hlavní obsah

Pilařovi to v Plzni střílí. Za týden dal víc gólů, než za celý rok v Hradci

Týden mu stačil, aby v plzeňském dresu nastřílel víc gólů než za celý rok v Hradci Králové. A to mu po vůbec prvním ostrém duelu v sestavě obhájce titulu na půdě arménského Jerevanu trenér obhájce titulu Pavel Vrba vyčítal, že musí řešit gólové šance mnohem lépe. Dvaadvacetiletý Václav Pilař, který přišel do Plzně na hostování z Hradce Králové, na jeho výčitky dal a branky začal střílet. Za týden jich soupeřům nasázel víc, než za celou sezónu v dresu "votroků".

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Pilař se raduje z parádní trefy v utkání proti Dukle.

Článek

Na pražské Julisce jste v sobotu dvěma góly porazil v ligovém duelu Duklu, uprostřed týdne pomohl Plzni brankou k výhře v kvalifikačním střetnutí o Champions League nad Kodaní, před týdnem jste se jednou trefou podepsal pod vítězství nad Teplicemi. Čtyři góly ve třech zápasech, to je slušná bilance.

Teď už jsem moc rád, že mě to střílí a pomáhám našemu týmu k dobrým výsledkům.

Během celé ligové sezóny v Hradci Králové jste vstřelil tři góly, teď vám ke stejné porci branek stačila čtyři kola. Vzpomenete, zda jste měl někdy podobnou střeleckou formu?

Možná ještě v mládežnických kategoriích. A asi ve druhé lize jsem pár slepených branek v rychlém sledu také dal. Ale v lize rozhodně ne.

Na Julisce jste proti Dukle nastoupili bez kapitána Horvátha a dalších dvou hráčů stabilní základní sestavy. Neměli jste před zápasem obavy, aby cesta k povinné výhře nebyla v tomto složené příliš komplikovaná?

S jistým respektem jsme nastupovali, protože Dukla má svůj herní styl, kterého se držela ve druhé lize a jenž se snažila uplatňovat i proti nám. Hru hodně roztahuje, ale my jsme dobře kombinovali, neztráceli jsme míče, čekali na chyby domácích a dokázali jich využít.

Brankář Dukly Filip Rada se marně snaží zabránit čtvrtému gólu, kterým ho ztrestal Pilař. Akci sleduje David Limberský z Plzně. foto: ČTK/Zbyněk Stanislav

Hlavně v prvním poločase jste si s ligovým nováčkem pohrávali jako kočka s myší...

Nepřijeli jsme zápas odchodit, chtěli jsme uspět a první půle se nám opravdu vydařila. Po změně stran jsme ale přestali na čtvrthodiny hrát a jinak povedený zápas jsme si trochu zkomplikovali. Nakonec jsme ale odjížděli z Julisky spokojení, protože jsme vyhráli a navíc dali venku čtyři góly.

Přitom vás už ve středu čeká životní zápas, v němž budete hrát s dánskou Kodaní o postup do základní skupiny Ligy mistrů. Bylo hodně těžké se na Dukle od těchto myšlenek oprostit?

Před zápasem na Kodaň rozhodně nikdo z nás nemyslel. A v jeho průběhu také ne. Možná až za stavu 4:1, kdy bylo jasné, že tři body získáme, ale třeba já nad odvetou s Kodaní nepřemýšlel vůbec.

Výhra nad Duklou by vás měla naladit před středeční odvetou do ještě optimističtější tóniny...

Určitě, každé ligové vítězství pomůže. Kdybychom v Praze přišli o body, těžko bychom je naháněli. Stačilo, že jsme jich v úvodu ligy ztratili už pět.

Teď vás ovšem čeká životné zápas. Po výhře v prvním duelu v Kodani máte před středeční odvetou brány do Ligy mistrů rozražené dokořán!

Máme za sebou povedený první zápas v Dánsku, takže kvalifikaci máme skutečně rozehranou dobře. Chceme samo sebou uspět a postoupit, proto jsme hned po závěrečném hvizdu na Julisce začali myslet jen a jen na Kodaň.

Reklama

Související témata: