Hlavní obsah

Rabušic se pod Ještědem střelecky probudil

PŘÍBRAM

Od jeho osmnácti let se mluvilo od Michaelu Rabušicovi (21) jako o velkém talentu. Dával góly v dresu brněnské Zbrojovky a reprezentační jednadvacítky. Jenže minulá sezóna se mu moc nepovedla a Brno šlo dolů. Jeho góly chyběly, což mu kde kdo vyčítal...

Foto: Petr Eret, ČTK

Pavel Ricka z Příbrami (vlevo) a Michael Rabušic z Liberce.

Článek

„Mrzelo mě to. Útočník nikdy není rád, když mu to střelecky nejde. Jenže nám to nešlo jako týmu. V tom byl problém. Atmosféra byla čím dál tím horší. Nakonec to skončilo sestupem,“ hořce zavzpomínal na minulý ligový ročník. Náplastí byl bronz z ME do jednadvaceti let.

„Nebudu zastírat, že odchod do Liberce pro mne byl vysvobozením. Chtěl jsem hrát první ligu, zůstat na očích. Ve Slovanu je pochopitelně jiná atmosféra, než byla v Brně. Trenér Šilhavý mi dává šanci a já se ji snažím maximálně využít,“ dodal sympatický střelec, který vstřelil ve čtyřech ligových zápasech tři góly. Jak ten v Příbrami, tak i trefa do sítě Slavie, byly vítězné.

Slovan tak i jeho zásluhou pluje na vítězné vlně. Překonal i těžkou překážku v Příbrami, kde vydřel tři body po přestřelce 3:2 v jeho prospěch... „Tyhle tři body mají velikánskou cenu. Oproti Hradci, kde jsme také vyhráli, to bylo v Příbrami strašně moc odbojované. U Litavky se nehraje lehce, navíc jsme prohrávali gólem do šatny. Ve druhé půli jsme ale měli velký tlak, který domácí snad ani nemohli vydržet. Sotva jsme otočili zápas, oni vyrovnali. My jsme to ale nezabalili a povedlo se nám vstřelit vítězný gól na 3:2. Celé mužstvo si za výkon zaslouží pochvalu,“ říkal s uspokojením.

O poločase prý v kabině žádné dusno nebylo... „První půle z naší strany nebyla ideální. To jsme si uvědomovali přesto, že jsme nějaké šance měli. Nebyli jsme to ale my. Navíc jsme dostali nešťastný gól... V klidu jsme si to vyříkali a do druhé jsme šli s tím, že na výhru máme, ale musíme hrát jako v Hradci. To se nám povedlo. Myslím si, že zápas se musel divákům líbit, oba týmy chtěly vyhrát, padlo pět branek,“ popsal situaci v kabině.

Stejně jako doma proti Slavii, rozhodl i zápas v Příbrami, kde se trefil hned dvakrát. O své zásluze na vítězství však skromně pomlčel... „Gól je vždycky dílem mužstva, nejen samotného střelce. Při tom prvním dostal Pepa Šural perfektní přihrávku od Michala Breznaníka. Chtěl sám zakončit, ale balón nezasáhl dobře a místo mezi tyče trefil mě do hlavy. Šel jsem tomu naproti a míč se odrazil do sítě. Při tom druhém na mne skvěle počkal s přihrávkou Michal Breznaník. Musel jsem do skluzu, protože u mne byl obránce. Míč jsem trefil, ale ani nevím, jak se dostal do brány. Při obou gólech jsem měl kus štěstí, což k útočníkovi patří. Hlavní je, že jsme vyhráli. Teď musíme ty dvě výhry z venku potvrdit doma a já bych k tomu zase rád přispěl nějakou trefou. Opět se cítím v pohodě,“ zdůraznil znovuzrozený kanonýr Rabušic.

Reklama

Související témata: