Hlavní obsah

Sparta - Hradec 1:0Marešův gól Spartě stačil, před pohárovou odvetou porazila Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Mareš 1 : 0

PRAHA

Letenští se koncentrují především na záchrannou misi, jíž po prohře 0:2 v Rumunsku čtvrteční odveta play-off Evropské ligy s Vasluí bude. Proti Hradci Králové fotbalová Sparta nasadila značně obměněný tým. Žádnou kanonádu na Letné nepředvedla, Marešův gól ze 17. minuty jí ovšem na výhru stačil. I po čtyřech ligových kolech tak Sparta zůstává jediným týmem s plným počtem bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Mareš ze Sparty se raduje z gólu, který vstřelil Hradci Králové.

Článek

Vzhledem ke čtvrteční odvetě s Vasluí domácí výrazně obměnili základní sestavu. Místo zraněného Blažka chytal Švenger, nehrál Pamič a jen na lavičce seděli Řepka, Sionko, Vacek či Vidlička.

Sparta začala náporem, již ve 2. minutě chyboval gólman Koubek a Kadlec z úhlu jen těsně minul opuštěnou branku. Když se stejný střelec dostal do šance o deset minut později, Letenští už zvedali ruce nad hlavu – jenže Kadlec zblízka mezi tyče znovu netrefil. Až na třetí pokus byli hradečtí votroci za svou pasivitu potrestáni. Matějovský sice vyslal Mareše vpřed dost složitě, posila z Teplic si ale udělala z hradeckých obránců slalomové tyčky a přesnou střelou po zemi zaznamenala svůj první gól v rudém dresu.

Hradec se z letargie probral jen na chvíli. Průnik Zeleného byl sice nebezpečný a zákrok letenských obránců podezřelý, penalta se však nepískala a hosté to s další aktivitou nepřeháněli. Naopak se jen dívali, jak neobsazený obr Kweuke trefuje hlavou boční síť. Sparťani pak svého střelce hledali ještě několikrát, pokaždé mu však kousek chyběl, aby mohl nebezpečně zakončovat. Ve 40. minutě pak Kweuke zblízka trefil tyč.

Po přestávce se pořádně šance dočkal i Hradec. Štěpán ji připravil pro Dvořáka a ten ránou do boční sítě domácí pořádně vyděsil. Na druhé straně si příkladným důrazem ve vápně vypracoval šanci Kadlec, gól mu ovšem nebyl v nedělním podvečeru přán. Další šanci měl Podaný, ani on však Koubka neprostřelil. Letenským tak stále chyběla gólová pojistka. Tím spíše, že Juhar zatřásl čtvrt hodiny před koncem jen spojnicí břevna a tyče. Málem toho Sparta hořce litovala, protože po smělém průniku střídajícího Malinského trefil tyč také hradecký kapitán Fischer. Skóre se už do konce zápasu nezměnilo.

Sparta Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branka: 17. Mareš. Rozhodčí: Franěk - Večeřa, Nádvorník. ŽK: Zápotočný (Sp.). Diváci: 10 501.
Sparta: Švenger - Kušnír, Zápotočný, Brabec, Juhar - Mareš (69. Sionko), Hušek (87. Vacek), Matějovský, Podaný - Kadlec (78. Grajciar), Kweuke. Trenér Jozef Chovanec.
Hradec: Koubek - Pávek, Chleboun, Hochmeister - Poděbradský, Fukal (71. Černý), Fischer, Zelený (78. Malinský) - Rezek (84. Gulajev), Dvořák, Štěpán. Trenér Václav Kotal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava