Hlavní obsah

Olomouc - Slovácko 1:1Olomouc hrála se Slováckem jen 1:1 a zůstává "záporná"

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Petr 1 : 0
76. Pavelka 1 : 1

OLOMOUC

Fotbalistům Sigmy Olomouc se první zápas po udělení disciplinárního trestu za korupci příliš nepovedl. Se Slováckem, které dosud nezískalo ani bod, hráli doma jen 1:1. V 54. minutě jim sice zařídil vedení vydařenou střelou z dálky Petr, ale čtvrt hodiny před koncem náhradník Pavelka svým prvním ligovým gólem vyrovnal. Sigma si tak na návrat ke kladným číslům v bodovém součtu bude ještě muset počkat.

Článek

Domácí nastoupili nejen bez devíti odečtených bodů, ale i bez potrestaného brankáře Drobisze, jemuž disciplinární komise zastavila činnost na půldruhého roku. Místo něj se mezi tyče postavil dvacetiletý mladík Šustr, který má na kontě jen dva ligové zápasy a v létě se vrátil z hostování ve Znojmě. Moc práce sice neměl, ale čisté konto neudržel.

Herně měli navrch domácí a už ve dvanácté minutě se dostal do velké šance Heinz, který v minulém kole dvěma góly rozhodl o výhře Sigmy v Českých Budějovicích. Vystihl nepovedenou malou domů, ale míč trefil jen špičkou kopačky a hosty zachránila před pohromou tyč.

Pak ale namlsaní diváci dlouho žádný důvod k potlesku neměli. Potěšit je mohl jen Navrátilův šikovný lob, který v 28. minutě skončil těsně nad břevnem branky hostů. Varadiho nájezd zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Filipko a přímý kop kapitána Kučery, hrajícího 300. ligový zápas, skončil ve zdi.

Na nudu z prvního dějství dal divákům zapomenout v 54. minutě domácí Petr: z 25 metrů se nádherně trefil přímo do šibenice. Hosté mohli krátce nato vyrovnat, ale volný Došek hlavičkoval příliš vysoko. Náskok mohl pojistit Heinz, ale z hranice šestnáctky namířil těsně vedle.

Domácí to mrzelo o to víc, že střídající Pavelka čtvrt hodiny před koncem vyrovnal. Dvacetiletý záložník, který je ve Slovácku na hostování ze Sparty, si naběhl za obranu, šikovně obstřelil vybíhajícího Šustra a zajistil svému týmu první bod v této sezóně.

SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 54. Petr - 76. Pavelka. Rozhodčí: Adámek - Lakomý, J. Paták. ŽK: Kubáň (Slovácko). Diváci: 5967.
Šustr - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Navrátil (75. Bajer), Rossi, Hořava (84. Murin), Petr (67. Schulmeister) - Heinz, Varadi. Trenér: Psotka.
Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Kubáň - Valenta, Kordula, Poliaček (54. Pavelka), Hlúpik (72. Kerbr) - Došek, Ondřejka (90. Mezlík). Trenér: Soukup.

Reklama