Hlavní obsah

Mareš trefil Spartě tři body, teď chce rozkopat Vaslui

Šest nových tváří proti nevydařenému utkání s Vasluí představila Sparta v ligovém duelu s Hradcem Králové. A jedna z nich také zajistila fotbalovým vicemistrům další tři ligové body. Gól Jakuba Mareše byl vítězný a dodal Letenským klid před čtvrteční odvetou, v níž se pokusí zachránit pohárový podzim. „Věříme si, musíme jít do zápasu s tím, že chceme Vaslui rozkopat," burcuje sparťanské šiky Mareš.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Mareš ze Sparty se raduje z gólu, který vstřelil Hradci Králové.

Článek

Jak avizovali, tak učinili. Šest změn v základní sestavě nakonec Spartě nevadilo, tři body s hradeckými „votroky“ uhrála. „Nám taková obměna mohla pomoci snad jen v tom, že soupeř nebude tak sehraný. Jinak jsou noví hráči v sestavě Sparty natolik kvalitní, že by v kterémkoliv jiném ligovém mužstvu hráli v základu. Chtěli se předvést, třeba zrovna autor gólu Mareš,“ poukázal hradecký kouč Václav Kotal.

Záložník, který na Letné zatím hostuje z Teplic, si při rozhodující akci zápasu počínal jako zkušený mazák. „Chtěl jsem střílet hned, pak jsem si balon naštěstí ještě postrčil, pak ještě jednou – a jsem rád, že to vyšlo. Získali jsme tak trochu klidu na odvetu s Vasluí,“ liboval si čtyřiadvacetiletý Mareš.

„Některé změny v sestavě byly dány tím, že jsme chtěli hráče nechat odpočinout. S jinými jsme nebyli příliš spokojení a do třetice sehrála roli i taktika na Hradec,“ vysvětloval první kouč Martin Hašek. „S některými novými tvářemi v základní sestavě můžeme bát spokojeni, třeba právě s Marešem. Při gólu prokázal velké umění i klid. Na některé nováčky prostředí ve Spartě doléhá, ale on takový není.“

O místo se musí prát dál

Do pohárové odvety nastoupí Sparta se ztrátou 0:2 z prvního utkání. „Věříme si. Musíme! Stejně jako Rumuni porazili nás, jsme i my schopní je o dva góly zdolat. Musíme jít do odvety s tím, že chceme Vaslui rozkopat. Bude to pro nás zápas podzimu a já opravdu věřím, že postoupíme,“ potvrzoval Mareš, že žádnou nováčkovskou zaražeností netrpí.

V minulosti naopak míval pověst problematického hráče, jehož trenéři musejí držet pěkně při zemi. „Něco jsem už odehrál a vyspěl. Nic to se mnou neudělá, zvládnu to. Jen jsem se utvrdil, že když budu makat, mám na to. Ve Spartě je velká konkurence, každý si musí na svoji šanci počkat,“ líčil Mareš.

Těžko říci, zda si povedenou akcí řekl o místo také pro čtvrteční bitvu. „To je zatím předčasné. O sestavě na Vaslui začneme přemýšlet až v dalších dnech,“ reagoval Hašek.

Reklama

Související témata: