Hlavní obsah

Za tři vítězství v řadě se před hráči skláním, říká mladoboleslavský kouč Koubek

MLADÁ BOLESLAV

Úspěšný rozjezd do nové ligové sezóny prožívají fotbalisté Mladé Boleslavi. V tabulce se usadili na druhém místě hned za vedoucí Spartou a dokazují, že se s nimi musí stejně jako loni počítat v bojích o příčky zaručující start v pohárové Evropě. V minulém kole si celkem snadno poradili s Viktorií Žižkov díky vítězství 2:0, čímž potěšili jinak náročného trenéra Miroslava Koubka.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Trenér Miroslav Koubek.

Článek

Mladoboleslavští uhráli na úvod remízu na půdě silného Jablonce. A od té doby jsou stoprocentní.

„Musím hráče pochválit, že dokázali vyhrát potřetí v řadě. Nebyl to lehký úkol, ale cítili jsme šanci, že by se to mohlo podařit.K vítězství jsme dospěli dobrou a solidní hrou a po fotbalové stránce jsme dominovali, což umocnilo spokojenost,“ tvrdil kouč.

Našel hluchá místa

Ale přece jen našel i „hluchá“ místa ve výkonu svých svěřenců. „Chyběl mi ještě jeden gól navíc. Třeba Chramosta, autor dvou branek, doslova odmítl hattrick. Byly tam i nájezd Buluta a příležitosti Kuliče. Vytvářeli jsme si hodně standardních situací. To byl důkaz o vysoké útočné aktivitě. Přesto musíme na koncovce dál pracovat,“ mínil Koubek.

Po zápase na něj směřovaly i dotazy, aby se vyjádřil k současné formě útočníka Chramosty. A to proto, že středočeský kanonýr dal v posledních dvou kolech tři góly. „Je pravda, že Chramosta utkání se Žižkovem doslova udělal. Má za sebou mistrovství Evropy jedenadvacítek a nevěděli jsme, v jakém bude stavu. Stihl jen pár dní dovolené a bylo otazníkem, jak dokáže naskočit do týmového rytmu. Zpočátku to skřípalo, ale s ubíhajícími týdny začíná lépe zvládat organizaci hry. A je vidět, že je na dobré cestě,“ komentoval trenér pozici klíčového hráče.

Žižkovský Pulpit chtěl penaltu

Žižkovský trenér Martin Pulpit vypíchl dva faktory, které podle něj ovlivnily vystoupení Pražanů v Boleslavi. „Měla se kopat penalta proti domácím za faul brankáře Millera na Kaloda, což dokázaly podle mne i internetové stránky, které zápas vysílaly. A vyloučení našeho Bartla bylo rovněž sporné, protože se Chramosty ani nedotkl,“ pravil klidným hlasem.

Žižkov představil v Boleslavi tři nové tváře - v základní sestavě se objevil záložník Kadeřábek ze Sparty a v průběhu zápasu se na hřišti objevili i záložník Kalivoda z Teplic a útočník Musiol z Liberce.

„Začínali jsme sezónu se spoustou hráčů s minimálními prvoligovými zkušenostmi. Od Kalivody očekáváme, že vnese do hry zkušenost a pomůže nám hlavně při rozehrávání standardních situací,“ připomněl Pulpit, co si slibuje od ligou ošlehané devětadvacetileté posily. 

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články