Hlavní obsah

Musel jsem se omluvit, zdůvodňoval své trefy sváteční střelec Bartek

Dopustil se kiksu, po němž Jihočeši hned na začátku druhé půle stav zápasu srovnali, takže si musel spoluhráčům o odpuštění říct. Nejprve gestem, vzápětí i druhým gólem, který třiadvacetiletý záložník pražských klokanů David Bartek Českým Budějovicím vstřelil a jímž nakonec zajistil svému týmu výhru a tři body. „Udělal jsem chybu, takže jsem moc rád, že jsem ji hned vzápětí napravil,“ netajil po naplnění devadesáti minut, jak moc se mu ulevilo.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

David Bartek z Bohemians 1905 (vpravo) ve vzdušném souboji.

Článek

Měl jste zřejmě báječný den. Vy, sváteční střelec, a v jednom zápase hned dva góly. A první přitom doslova výstavní rovnou do šibenice!

Však jsem si říkal, zda jsem vůbec střílel já. Byla to totiž vůbec první podobná trefa v mé kariéře. Hodně povedená.

Povedená byla ovšem i druhá branka, kterou jste svému týmu zajistil výhru a tři body...

Musel jsem se spoluhráčům omluvit za chybu, kterou jsem v úvodu druhé půle vyrobil. O přestávce jsme si v kabině říkali, že se nesmíme dopustit v nástupu do druhého poločasu chyby, aby Jihočeši snad nevyrovnali, a jen co přijdeme na hřiště, hned se jí dopustím. Proto jsem byl tak rád, že jsem druhou branku dal a nakonec jsme vyhráli.

Do Edenu se vám vůbec nechtělo, přitom se vám v něm daří daleko víc než ve vašem „ďolíčku“, kde bývalo plno a diváci vám dýchali na záda. Už osm zápasů v řadě jste ve vyhnanství neprohráli, takže Eden asi své kouzlo pro vás má.

Sami nevíme, čím to je. Ale daří se nám, máme po čtyřech kolech už devět bodů, což je pro nás hodně důležité. Čím víc jich získáme, tím větší klid budeme mít a soustředíme se na dobrý fotbal, který chceme předvádět.

Proti Českým Budějovicím jste ovšem se servírováním dobrého fotbalu měli dost problémů. To na vás tak ležel pětigólový debakl z minulého kola v Jablonci?

Naopak, z výsledku v Jablonci jsme sice zklamáni byli, ale chtěli jsme dokázat, že tak vysokou prohru jsme si rozhodně nezasloužili. Proti Českým Budějovicím to bylo hlavně o bojovnosti a morálce, neboť soupeř nezískal na podzim ještě ani bod a chtěl u nás uspět. Proto jsme rádi, že jsme utkání zvládli.

Ukazovalo se ovšem, že když máte tvořit hru, dostáváte se do problémů. Prostě diametrální rozdíl od předchozích domácích zápasů se Slavií a Plzní, kdy jste bránili a čekali na brejky...

Jasně, tvořit hru nám opravdu problém dělá, zato nácvikům brejkových situací se při tréninku hodně věnujeme a vychází nám.

Reklama