Hlavní obsah

Sestava na Vaslui se teprve tvoří, tají Hašek letenské plány

Šest místo šesti, to byla rovnice fotbalové Sparty pro ligový duel s Hradcem Králové. Ve srovnání se čtvrtečním výbuchem v Rumunsku chyběli v základní sestavě Blažek, Vidlička, Řepka, Pamič, Sionko a Vacek, jež nahradili Švenger, Podaný, Kušnír, Kadlec, Mareš a Brabec. Letenští vyhráli 1:0 - a co z toho plyne pro pohárovou odvetu? „Sestava na Vaslui se teprve tvoří,“ nic neprozradí první kouč Martin Hašek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Hašek, první trenér fotbalistů Sparty

Článek

Můžete být spokojený. Hradec jste s velmi pozměněnou sestavou zdolali.

Nebylo to vůbec jednoduché utkání. Už jen proto, že to byl první zápas po nepovedeném vystoupení ve Vaslui. Navíc se hrálo v extrémních podmínkách, bylo vedro a dusno. Jen nás mrzí, že jsme vstřelili pouze jeden gól, i když šancí jsme měli mnohem víc. Pak byl zápas zbytečně napínavý až do konce.

Šest změn v základní sestavě lze přičíst hlavně odpočinku před pohárovou odvetou?

Ano, některé změny v sestavě byly dány tím, že jsme chtěli hráče nechat odpočinout. S jinými jsme zase nebyli v Rumunsku příliš spokojení a do třetice sehrála roli i taktika na Hradec.

Jak se vám nové tváře zamlouvaly?

Musím uznat, že celá řada hráčů podala výkon, který by jim mohl zajistit místo v základní sestavě. Chci pochválit třeba Kubu Mareše, který vstřelil vítězný gól. Ukázal při něm velké sebevědomí a klid v koncovce. Jsem rád, že se mu jeho premiéra v základní sestavě povedla. Na některé nováčky prostředí ve Spartě doléhá, ale on takový není.

Klid v zakončení naopak chyběl Kadlecovi. Co s ním, aby zůstal hráčem s velkou prodejní cenou?

Na soustředění jen paběrkoval, protože za námi dorazil pozdě. Po šampionátu jedenadvacítek stihl jen krátkou dovolenou, před turnajem měl zdravotní problémy a přípravu nezačal v ideálním stavu. Když nastoupil v Sarajevu, nebylo to ideální, s Hradcem už byl jasně patrný progres. Kdyby dal jeden či více gólů, jež klidně dát mohl, bavili bychom se teď o tom, že je Vašek v plné parádě zpátky. Talent v sobě pořád má, navíc proti minulým sezónám zesílil, což v soubojích využije. Bude dobře fyzicky přiopravený. Na tréninku se prosazuje – a až to prodá i v utkáních, dočkáme se od něj spousty krásných akcí a gólů.

Z obranné čtveřice zůstal jen Zápotočný. Nebyl to přece jen velký risk?

Nebyl. Vždyť Ondra Kušnír je člen širšího kádru reprezentace a zkušený Erich Brabec byl rok a půl stabilním členem základní sestavy. Martin Juhar pak nastoupil na postu levého obránce kvůli tomu, že Manuel Pamič měl menší svalové problémy. Věříme, že proti Vaslui už nastoupí.

Osvědčená sestava z úvodu sezóny duel v Rumunsku nezvládla, obměněná jedenáctka Hradec porazila. Která sestava tedy bude pro odvetu ta pravá...?

To je ještě předčasné. O sestavě na Vaslui začneme přemýšlet až v dalších dnech.

Reklama

Související témata: