Hlavní obsah

Teplice - Slavia 0:0Slavia s novými posilami uhrála v Teplicích bezbrankovou remízu

TEPLICE

V dohrávce čtvrtého kola české nejvyšší fotbalové soutěže mezi Teplicemi a hostující Slavií se přes osm tisíc diváků gólu nedočkalo. Oba týmy tak mají po čtyřech duelech shodně čtyři body. Slavia je na desáté příčce tabulky. Domácí Teplice, které již třetí zápas v řadě nedokázaly skórovat, jsou o příčku za Pražany.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Aidin Mahmutovič z Teplic (vpravo) bojuje se slávistou Josefem Kaufmanem o míč.

Článek

Slavia si do domovského města svého nového majitele Aleše Řebíčka přivezla nové posily, beka Milana Nitrianského a brankáře Kamila Čontofalského. A zatímco hlasité podpory od slávistických fanoušků se jim dostávalo dosyta, protože červenobílí měli v Teplicích hlučnou podporu pětisethlavého kotle, práce mnoho neměli. Žádný velký nápor se nekonal ani před jednou brankou.

První minuty přitom byly ještě poměrně zajímavé. Hned v úvodu se dostal ke dvěma střelám mladý slávista Petrák, jenže dorážku v dobré pozici poslal nad branku. Druhou branku hned vzápětí přestřelil Čajič, který na malém vápně dostal ideální zpětný pas od Mahmutoviče. Pak už se hra přesunula do středu hřiště, plného soubojů a nečisté hry, a ani jedno z mužstev nebylo schopné to druhé výrazněji zatlačit.

Změna přišla až po poločase, kdy se na fotbalistech Teplic mnohem výrazněji projevil úbytek sil a Pražané se před jejich vápnem začali zabydlovat. Vytěžili z toho ale pramálo, jen jednu šanci Koreše. Ten si v 56. minutě zaběhl na kolmý pas za obranu, křížná střela pod vybíhajícím gólmanem Grigarem ale branku těsně minula.

Teplice se v poslední čtvrthodině zvedly a převzaly iniciativu, ale na víc než nepřesné centry do vápna jim to nestačilo, a tak zápas dospěl k bezgólové remíze. Renomé si zlepšila alespoň teplická obrana, která v úvodních třech zápasech inkasovala osmkrát.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - SK Slavia Praha 0:0on-line
Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Urban. ŽK: Ježdík, Vůch, Ljevakovič - Kaufman, Jarolím, Petrák. Diváci: 8586.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek (89. Zoubele), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek (80. Lácha), Stožický - Mahmutovič (46. Vůch). Trenér: Rada.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Kaufman, Hubáček, Hurka - Janda (79. Prošek), Petrák, Jarolím, Koreš (87. Tusjak) - Vlček (65. Voráček), Pospěch. Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: