Hlavní obsah

S góly roste sebevědomí, pochvaluje si kanonádu Komňacký

Fotbalisté Jablonce jsou ve formě. Ze dvou posledních ligových zápasů nastřádali luxusní skóre 9:0 a svou ofenzivní hrou bavili fanoušky. Trenér František Komňacký kvituje počínání svých svěřenců s uspokojením, ale nepropadá přehnanému nadšení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Jste z té gólové smršti do sítě soupeřů v euforii?

Ale kdepak. Když vyhrajete dvakrát 1:0 nebo 5:0, je to pořád „jen“ šest bodů, takže z toho nebudeme dělat vědu. Je ale dobře, pokud se nám střelecky daří, protože hráči získávají potřebné sebevědomí. A musím říci, že nad Ostravou jsme mohli zvítězit i vyšším rozdílem než 4:0, šance jsme na to měli.

Inspirujete se herním projevem a efektivitou Plzně?

Uznávám výsledky a práci svého trenérského kolegy Pavla Vrby v Plzni, který mi kdysi dělal v Ostravě asistenta. Plzeň je momentálně skvělá, což ji přeji z pohledu české účasti v klubové Evropě, ale Jablonec je Jablonec. Těší mě, že máme také hráče schopné kvalitního zakončení. Diváci si asi všimli, že náš fotbal je hlavně o útočení.

O kanonýru Lafatovi se traduje, že má vždy lepší jaro než podzim. Jenže on dal v nové sezóně už osm gólů v součtu kvalifikace o Evropskou ligu a domácí soutěže. Co říkáte na jeho formu?

Tak to je v pořádku. S tím, aby co nejčastěji skóroval, ho posílám na hřiště. Pro mužstvo je důležitý i z jiných důvodů než střeleckých. Hraje naplno od první do poslední minuty. Z každé akce chce vytěžit maximum.

Od konce února do srpna dal v lize čtyři hattricky, a to byla ještě dvouměsíční soutěžní přestávka...

Jsme rádi, že David Lafata prožívá takhle úspěšné období. Liga takové hráče potřebuje a jen si můžeme v Jablonci přát, aby mu to střílelo i nadále.

Reklama

Související témata: