Hlavní obsah

Chceme se odpíchnout od bojovnosti, říká teplický bek Rosa

Nečekané tápání a hra, která příliš neladí oku diváka. Tak se v současné době prezentují fotbalisté Teplic. Ačkoli před sezónou vyhlašovali atak na první polovinu ligové tabulky, po čtyřech kolech jsou až jedenáctí. A to by na tom byli ještě hůř, nebýt devítibodového odpočtu pro Olomouc, která je po administrativním zásahu poslední.

Foto: Radek Malina, Právo

Antonín Rosa při tréninku Teplic

Článek

„Máme v tabulce čtyři body. Hlavně díky úvodnímu vítězství v Ostravě. Protože od té doby jsme nevyhráli. Po porážkách s Hradcem Králové a v Plzni jsme chtěli porazit Slavii. Takže remíza byla další ztrátou,“ ohlédl se za odehraným měsícem levý obránce Antonín Rosa. Přesto viděl na bezbrankové dělbě bodů se Slavií aspoň malé pozitivum. „A tím byla bojovnost. Od ní se můžeme odpíchnout. Už v příštím kole v Liberci chceme dokázat, že umíme hrát lepší fotbal, než dosud produkujeme. I když je Liberec ve formě, nejedeme tam ustrašeně. Můžeme jen překvapit a něco získat. Chtělo by to využít případných chybiček v liberecké obraně. Pokud bude podporovat útok, může zapomínat na defenzivu. Ale to jsou jen zatím plané úvahy,“ uvažoval Rosa.

Vůch debutoval

Prvoligovou premiéru v dresu Teplic má za sebou záložník Egon Vůch. „Jsem rád, že to konečně přišlo. Na start v lize jsem čekal od zimního příchodu z Hlavice, kde jsem hrál jen třetí ligu. A jaro jsem strávil většinou v teplickém divizním béčku. Trenér Rada mě postavil v nejvyšší soutěži až do zápasu se Slavií, což jsou vždycky prestižní souboje. I když Slavia není tak silná jako v minulosti, pořád je to klub se zvučným jménem. A já se chtěl proti ní vytáhnout,“ líčil teplický debutant.

Do statistik duelu se Slavií se zapsal hned žlutou kartou. „Zpočátku jsem byl nervózní. Ale snažil jsem se být na hřišti něco platný. Dovolil jsem si i pár akcí jeden na jednoho. Vím, že první zápas v lize ještě není důvodem k nějaké spokojenosti. Rád bych ty starty sbíral co nejčastěji. Uvidím, jestli se dostanu na hřiště i v sobotu v Liberci. Hlavice, kde jsem dříve působil, leží kousek od Liberce, a utkání by tak bylo pro mě rovněž pikantní. Možná, že se na mě přijedou podívat i bývalí spoluhráči z Hlavice,“ dodal Vůch.

Reklama

Související témata: