Hlavní obsah

FIFA schválila přestup Šumského do Bohemians 1905

PRAHA

Mezinárodní fotbalová federace FIFA v úterý schválila přestup sedmnáctiletého záložníka Nicolase Šumského do Bohemians 1905. Pražský prvoligový klub, který o tom informoval v tiskové zprávě, musel čekat na rozhodnutí samosoudce podvýboru FIFA pro hráčské záležitosti.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nicolas Šumský posílil Bohemians 1905. Hráč přichází z Latinské Ameriky. Do světa odešel v jedenácti letech, hrál ve Francii, v patnácti se vydal do Argentiny.

Článek

"Poslední administrativně-technický krok je potvrzení od argentinské fotbalové asociace, které bychom měli obdržet v nejbližších dnech," uvedl tiskový mluvčí Bohemians 1905 Jaroslav Köstl.

Talentovaný ofenzivní záložník Šumský v červenci podepsal s vedením vršovického celku dvouletou smlouvu, poté co se jako volný hráč vrátil z Jižní Ameriky. Bez potvrzené transferkarty však zatím v lize nastupovat nemohl.

Do zahraničí Šumský odešel už v deseti letech a hrál za mládežnické výběry Monaka, Cannes, River Plate nebo Argentinos Juniors. Do své akademie ho dokonce chtěla i slavná Barcelona.

Reklama