Hlavní obsah

Petera se spojil se Světlíkem, společně vybudují akademii Baníku

Strojírenský magnát Jan Světlík nakonec přece začne podporovat fotbalisty Baníku Ostrava. Majitel prvoligového klubu Tomáš Petera ve středu oznámil, že společnými silami vybudují mládežnickou akademii Baníku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava (zleva) Tomáš Frejlach, Lukasz Zejdler a Antonín Fantiš oslavují vstřelený gól.

Článek

Peterovo spojení se Světlíkem řeší ožehavý problém s absencí tréninkového centra pro mládež. Ostravská omladina musela v minulých letech pendlovat po okolních městech a hřištích a na pronájem sportovišť klub vynakládal velké peníze.

"Součástí našeho projektu je vybudování moderního tréninkového centra se šesti hřišti. Tohle je významná, obrovská pomoc pro klub," řekl na tiskové konferenci Petera. Areál už vyrůstá na rozhraní městských čtvrtí Mariánských Hor a Vítkovic, na jaře příštího roku by měla být zaseta tráva.

Klubu se díky tomu, že získal silného strategického partnera, výrazně uleví po finanční stránce. Na mládež jde v Ostravě přibližně deset až dvanáct miliónů korun.

"Věřím, že tento projekt bude pozitivním signálem také pro ostatní. Jsme připraveni se o vstupu do klubu bavit opravdu s kýmkoliv. Naší vizí je ve spolupráci s dalšími partnery klub stabilizovat a vrátit ho tam, kam patří," řekl Petera.

Svazek Ostravy a Světlíka ještě v minulém týdnu nepřipadal v úvahu. Šéf společnosti Vítkovice Machinery Group po dlouhodobém auditu od myšlenky podporovat Baník dočasně odstoupil. Během uplynulých dnů však našli společnou řeč v otázce fungování mládeže.

Klub s plánem vybudovat mládežnické centrum pracoval dlouhodobě. Podle Petery však byla vize celou dobu spojena s výstavbou nového fotbalového stadiónu, kterou však navzdory dřívějším slibům vedení ostravské radnice odložilo na neurčito.

Reklama

Související témata: