Hlavní obsah

Hadamczik chce koupit a přestavět fotbalový stadion na Bazalech

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik projevil zájem o koupi a rekonstrukci fotbalového stadionu na ostravských Bazalech. Informaci dnes přinesly Hospodářské noviny s tím, že Hadamczik už vstoupil do jednání s majitelem Baníku Tomášem Peterou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik chce koupit fotbalové Bazaly.

Článek

Hadamczikův plán spočívá podle listu v tom, že by poloviční podíl bezplatně převedl na město, které by pak rozsáhlou opravu v částce 500 až 700 milionů z větší části financovalo.

"Já bych do toho dal know-how, už mám připravený projekt, jak by stadion měl vypadat," řekl Hadamczik s tím, že by nechal hrát Baník po přestavbě určitou dobu na Bazalech zadarmo.

Hadamczik navíc uvedl, že jeho myšlence je nakloněn i současný ostravský primátor Petr Kajnar, který přednedávnem odsunul slibovanou výstavbu nového fotbalového stadionu.

Většinový vlastník Baníku Petera na tiskové konferenci prohlásil, že s Hadamczikem na téma prodeje Bazalů skutečně hovořil, ale jednání jsou podle něho na úplném začátku. "Víc než kupní cena je důležitější, zda je vůbec existence takového projektu reálná," řekl Petera.

Cena je až to poslední

"Cena je v tom procesu až to poslední. Důležitější je vědět, zda to vůbec jde. Pokud se tento projekt bude zakládat na reálných možnostech, budu tohle řešení preferovat před jakoukoliv jinou variantou, například developerskou. Ale řešili jsme to tak málo, že víc o tom nejsem schopen říct," dodal.

Bazaly jsou pro ostravskou fotbalovou veřejnost dlouhodobě žhavým tématem. Stadion přestává splňovat parametry fotbalové asociace pro účast v první lize, Baníku by v příštím roce měla skončit výjimka pro pořádání mistrovských zápasů na Bazalech. Podle jednoho z plánů by na pozemcích mohly vyrůst nové byty, to by však město nejdříve muselo změnit územní plán.

V Ostravě se rovněž dlouho mluvilo o stavbě nové arény. Naposledy ji vloni na jaře slíbil primátor Kajnar, ale po volbách změnil názor a projekt odsunul na neurčito s tím, že pro město bude výhodnější rekonstrukce atletického stadionu ve Vítkovicích. Proti tomu se však bouří fotbaloví fanoušci, kteří žádají, aby klub dál sídlil ve slezské části Ostravy.

Reklama

Související témata: