Hlavní obsah

Jablonecký Lafata hattrickem rozstřílel Budějovice, Olomouc remizovala s Žižkovem

PRAHA

Fotbalisté Jablonce zvítězili v pátém kole první fotbalové ligy na hřišti Českých Budějovic vysoko 5:1. Hattrickem se o to postaral útočník David Lafata. Jihočeši nezískali v pěti zápasech ani jeden bod a jsou společně s Ostravou a Olomoucí bez bodu. Sigma totiž remizovala na hřišti Viktorie Žižkov 2:2, získala devátý bod na podzim a smazala tak disciplinární trest. Příbram zvítězila v Hradci Králové 1:0 a Východočeši si připsali třetí porážku v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Úspěšný střelec David Lafata.

Článek

Fotbalisté Českých Budějovic v předchozích čtyřech kolech ještě nevyválčili ani jeden bod. V pátém kole se však proti nim postavil rozjetý Jablonec, který svým soupeřům nasázel již deset gólů. Čisté konto udrželi Jihočeši třináct minut. Potom napřáhl z dálky Jarolím, trefil spojnici břevna a tyče a odražený míč dopravil do sítě Kopic.

Dynamu se podařilo vyrovnat za sedm minut. Bakala poslal centr do vápna, kde se hlavou prosadil Ondrášek. Severočechům vrátil vedení tři minuty před koncem úvodní půle Lafata, který využil zaváhání domácí obrany. Člen širšího reprezentačního kádru dokázal skórovat i ve druhé půli. Střelou zpoza vápna trefil přesně k tyči. Další gól do sítě Jihočechů zaznamenal Kovařík, který dloubákem přehodil vyběhnuvšího Kučeru. Hattrick uzavřel Lafata v nastaveném čase.

Olomouc remizovala s Žižkovem

Olomouc se mohla v případě zisku tří bodů vyšvihnout do pozitivních čísel v počtu získaných bodů. K vítězství nasměroval hosty na trávníku Viktorie Žižkov Schulmeister v 19. minutě, když vypálil z dálky a Vaclík na jeho pokus nestačil.

Pražanům se však podařilo ještě do konce první půle stav otočit. Nestorovski nacentroval na hlavu nabíhajícího Procházky, který vyrovnal, a čtyři minuty před přestávkou se střelou z úhlu prosadil Lafrance. Hosté se však nevzdávali a v 57. minutě bylo vyrovnáno. Na přízemní Kučerův centr si naběhl Jan Navrátil a technickou střelou vyrovnal na konečných 2:2.

Hradec Králové chtěl přerušit bilanci dvou proher v řadě na domácím trávníku v utkání proti Příbrami. Východočechům se to ale nepodařilo. Jedinou branku zápasu vstřelil krátce po začátku druhé půle Tarczal, který z první napálil odražený míč, který se odrazil od břevna do sítě. Domácí mohli vyrovnat v 65. minutě, když se po faulu na Dvořáka kopala penalta. Fischer ale balón napálil nad břevno.

Páté kolo fotbalové Gambrinus ligy
Odehráno:
Slavia - Mladá Boleslav 1:1.
Ostrava – Bohemians 0:1on-line
Slovácko – Dukla 1:0on-line
Liberec – Teplice 0:2on-line
Neděle
Vikt. Žižkov – Olomouc 2:2on-line
Branky: 28. Procházka 41. Lafrance - 19. Schulmeister, 57. Navrátil.
České Budějovice – Jablonec 1:5on-line
Branky: 20. Ondrášek - 13. Kopic, 42. Lafata, 53. Lafata, 74. Kovařík, 90. Lafata.
Hradec Král.- Příbram 0:1on-line
Branka: 48. Tarczal.
Pondělí
18.30Plzeň - Spartaon-line

Reklama