Hlavní obsah

Liberec - Teplice 0:2Teplice vyhrály v Liberci 2:0 a poprvé od prvního kola skórovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Mahmutovič 0 : 1
56. Ljevakovič 0 : 2

LIBEREC

Fotbalisté Teplic vyhráli v 5. kole první ligy na hřišti Liberce 2:0, poprvé od úvodního utkání s Baníkem Ostrava skórovali a naplno bodovali. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého první porážkou v sezoně přišli o třízápasovou vítěznou sérii a nevyužil možnost se minimálně do pondělí posunout do čela tabulky před vedoucí Spartu. Severočeské derby rozhodli během prvních deseti minut druhého poločasu bosenští hráči Mahmutovič a Ljevakovič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Aidin Mahmutovič z Teplic (vlevo) se raduje se spoluhráči z prvního gólu v Liberci.

Článek

Povedený návrat pod Ještěd zažil teplický kouč Petr Rada, který ještě v minulé sezoně vedl Liberec. Domácí na stadionu u Nisy v předchozích pěti utkáních soupeře porazili a loni ho dokonce deklasovali 6:2. Dnes se však v hustém dešti nedokázali střelecky prosadit, přestože měli především v prvním poločase několik vyložených šancí.

Ve dvacáté minutě po výborné kombinaci nahrál slovenský záložník Breznaník před branku volnému Gebre Selassiemu, ale domácí krajní bek střelou z první netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Tlak Slovanu vygradoval o chvíli později a jen dva výborné zákroky brankáře Grigara ve dvouminutovém rozmezí zachránily Teplice od inkasovaného gólu. Grigar nejprve zblízka vychytal stopera Poláka a pak z brankové čáry vyboxoval tečovaný pokus od vlastního obránce.

Hostům se povedl výborný nástup do druhého poločasu a již po dvou minutách je dostal do vedení útočník Mahmutovič. Jeho hlavička ze standardní situace přerušila po 355 minutách střeleckou nemohoucnost Teplic.

Už o osm minut později se navíc přidal druhou branku záložník Ljevakovič, jehož dalekonosná tečovaná střela na mokrém povrchu zaplachtila a propadla za domácího gólmana David Bičíka. Oba bosenští fotbalisté se v této sezoně trefili poprvé.

Zaskočený Liberec se pokusil zvrátit nepříznivý stav, ale jednu z mála vyložených šancí v podobě úniku střídajícího útočníka Šurala zlikvidoval v 68. minutě znovu bezchybný Grigar. Tepličtí navíc mohli chvíli na to přidat třetí zásah, ale pokus dalšího bosenského středopolaře Čajiče zlikvidoval výborným zákrokem Bičík.

FC Slovan Liberec - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branky: 47. Mahmutovič, 55. Ljevakovič. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Nezmar, Blažek - Čajič, Vachoušek, Smejkal. Diváci: 4750.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Polák, Fleišman - Štajner, Janů (71. Bosančič), Vácha, Breznaník - Rabušic, Blažek (63. Šural). Trenér: Šilhavý.
Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Smejkal, Rosa - Vondrášek, Ljevakovič, Čajič, Stožický (73. Vůch) - Vachoušek (61. Zoubele) - Mahmutovič (90.+2 Jindráček). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články