Hlavní obsah

Máme dvanáct bodů a to je šílené! vyhrknul ze sebe kouč Bohemky Medynský

Vladimír KolářPrávo

Bohemians 1905 dobyli Bazaly po dlouhých devíti letech. Jejich start do ligy je skvělý, z pěti zápasů čtyři vyhráli. „Máme dvanáct bodů a to je šílené!,“ vypadlo z jejich trenéra Pavla Medynského. „Tři body v Ostravě nám vyneslo to, že jsme dali gól a celý zápas velice zodpovědně bránili,“ našel příčinu vítězství nad Baníkem kouč klokanů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Bohemians se s trenérem Pavlem Medynským (vpravo) mají proč radovat.

Článek

Poprvé v jejich sestavě mohl nastoupit sedmnáctiletý talent Nicolas Šumský, protože transfer karta z Argentiny konečně dorazila do Prahy. Ale zůstal jenom na lavičce náhradníků. „Rozhodl jsem se neměnit zavedenou sestavu. Nikyho jsem ale chtěl poslat na hřiště někdy ve druhém poločase. Jenomže průběh to nedovolil,“ uvedl Medynský.

Baník neustále tlačil, převážná část utkání se odehrála na půlce hřiště Bohemians 1905. „Co se týče hry v poli, mohu být spokojen. Horší to bylo před brankou soupeře. Ve finálních situacích jsme se nechovali dobře. Byli jsme málo důrazní, anebo jsme faulovali,“ posteskl si ostravský trenér Pavel Malura.

Martin Lukeš z Baníku Ostrava (vpravo) odkopává míč před Lukášem Budinský z Bohemians 1905.foto: ČTK/Drahoslav Ramík

Neprosadil se ani nejsledovanější fotbalista současného Baníku Václav Svěrkoš. „V poli byl výborný, spoustu míčů jsme úspěšně hráli přes něho. Spolupráce mezi ním a ostatními spoluhráči ve finální fázi optimální ještě není. Čekáme od něho góly a já pevně věřím, že brzy přijdou,“ uvedl kouč Baníku, jenž překvapil, když do sestavy od začátku zařadil stopera Benjamina Vomáčku. O jeho příchodu na Bazaly se rozhodlo teprve ve středu.

S novicem Vomáčkou byl Malura spokojený

„Rozhodl můj pocit. Zvítězilo ve mně přesvědčení, že zkušený Vomáčka přinese do obrany organizaci, důraz a koncentraci. To se potvrdilo,“ podotkl Malura.

Obrana s Vomáčkou byla mnohem spolehlivější než v předchozích utkáních bez něho. Dopustila se jediné chyby, kdy centrovaný míč ze strany proletěl šestnáctkou a Řezník neuhlídal střelce Hartiga. „Jsem si jistý, že kdyby náš stoper Marek nebyl faulovaný, tak by míč odehrál do bezpečí a gól bychom nedostali,“ posteskl si trenér Baníku.

Vomáčka vydržel na hřišti 77 minut, pak byl střídán. „Došly mi síly. Mistrovský utkání jsem nehrál tři měsíce,“ vysvětlil.

Podle stopera, který přišel na Bazaly ze Slavie na hostování do konce kalendářního roku, předvedl Baník výkon, na kterém se dá stavět.

„Hráli jsme dobře, Bohemku jasně přehrávali. Takhle musíme hrát i venku. Však nás také fanoušci odměnili po zápase potleskem. Škoda jen, že jsme aspoň jednou nedotlačili balón do branky,“ pokrčil rameny Vomáčka.

Reklama

Související témata: