Hlavní obsah

Srazily nás góly po nekoncentrovanosti, litoval Šilhavý po první prohře Liberce

Josef PešoutSport.czPrávo

První selhání v podzimní sezóně. Tak se dá charakterizovat vystoupení libereckých fotbalistů v prvoligovém duelu proti Teplicím. „V prvním poločase jsme promarnili velké příležitosti a měli jsme vstřelit aspoň jeden gól, který by jistě určil ráz zápasu. Jenže šance jsme neproměnili a naopak soupeř se na začátku druhé půle skoro z ničeho dostal do vedení,“ konstatoval trenér Jaroslav Šilhavý, pro něhož to byl první výsledkový nezdar na liberecké lavičce po letním příchodu z Budějovic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Fleišman z Liberce (vpravo) a Václav Ježdík z Teplic.

Článek

Právě Mahmutovičův gól změnil dosavadní průběhu utkání. „Teplice od té doby pozorně bránily, hrály kompaktně a s důrazem. A pak jsme inkasovali podruhé. Oba góly byly zbytečné po nekoncentrovanosti. Prostě faul, nepokrytá standardka a následovala dalekonosná střela, která vyšla Ljevakovičovi,“ rekapituloval Šilhavý moment, který předcházel brance na 0:2.

Týmu přesto nemohl vytknout nedostatek bojovnosti. „Myslím, že kluci dřeli a chtěli zápas zvrátit. Málo ale stříleli a nedostatečně se dostávali do pokutového území. Tentokrát nám to do branky soupeře nepadlo, takže nemáme ani bod. Je to škoda. Po předchozím dobrém rozjezdu do ligy přišlo zakolísání,“ rozebíral trenér.

Aidin Mahmutovič z Teplic (vlevo) se raduje se spoluhráči z prvního gólu v Liberci.foto: ČTK/Radek Petrášek

A porážka ho mrzela i z toho důvodu, že Liberec nepotvrdil dvě předešlá vítězství venku. „Trošku jsme zklamali diváky, kteří přišli i v dešti a byli zvědaví, jestli budeme pokračovat v ofenzivním tažení. Bohužel naše série skončila. Ukázalo se, že optimistické hlasy některých odborníků po našem zápase v Příbrami o tom, že Liberec může hrát o titul, jsou asi předčasné,“ uvedl kouč.

„Zároveň musím uznat, že Teplice měly velkou motivaci. Předtím třikrát v řadě v lize neskórovaly a potřebovaly se chytnout. Vyšlo jim to zrovna v Liberci, ale to je fotbal. Je na nás, abychom se otřepali a uspěli ve středu v pohárovém utkání s Hradcem Králové. Hrajeme doma a chceme se vlastním fanouškům rehabilitovat za víkendovou ligu,“ pravil Šilhavý.

A potvrdil, že Slovan má zájem o svého bývalého hráče Keriče, který možná odejde ze Sparty. „Určitě by se nám hodil. V Liberci to zná, ale pokud vím, tak se o něj ucházejí právě i Teplice. Měli jsme už zájem o sparťanského Kadeřábka, jenž nakonec před deseti dny zamířil z Letné do Viktorie Žižkov. Takže uvidíme, jestli se nám podaří kádr doplnit,“ dodal liberecký trenér.

Reklama

Související témata: