Hlavní obsah

Musíme eliminovat Horvátha a hlídat lajny, ví sparťan Zápotočný

Karel FeltSport.czPrávo

Plzeň je po postupu do Ligy mistrů v euforii, Sparta po vyřazení z Evropské ligy na psychickém dně. Stoper lídra tabulky z Letné Tomáš Zápotočný, ale situaci tak kriticky nevidí. „Už jsme se z vyřazení otřepali a soustředíme se na ligu a domácí pohár,“ tvrdí v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Tomáš Zápotočný (vpravo) recept na Plzeň zná. Odveze Sparta ze Štruncových sadů tři body?

Článek

Nálada v obou týmech je logicky na opačném pólu. Co to může pro vzájemný duel znamenat?

Já si myslím, že to utkání nijak neovlivní. Oba týmy vědí, o co v něm jde. Až na trávníku se ukáže, jestli viktoriáni budou hlavami v oblacích nebo v realitě. Samozřejmě takový úspěch k něčemu takovému svádí, ale oni jsou dost zkušení, aby se vrátili na zem.

Už letenskou kabinu přebolelo vyřazení z Evropské ligy?

Pochopitelně to mrzí a mrzet bude, ale nemůžeme se tím dál zabývat. Už jsme se z vyřazení otřepali. Soustředíme se na Gambrinus ligu a Ondrášovka Cup.

Nesplnili jste důležitý cíl sezóny. Dá se to vůbec napravit?

Musíme to napravit! Samozřejmě ve Spartě to nejde jinak, než titulem a nejlépe získáním double, tedy výhrou Ondrášovka Cupu.

Co v této matematice bude znamenat zápas v Plzni?

Udělat maximum pro zisk tří bodů. Viktorka je našim velkým soupeřem v boji o titul, který obhajuje. Výhra by nás od ní odrazila na osm bodů a to je už hodně. Navíc ztrácely týmy, které jsou za námi. Byla by to ideální příležitost jim odskočit, i když samozřejmě liga je na začátku, bude ještě strašlivě dlouhá, ale mnohdy na konci rozhoduje i jediný bod.

Ale zastavit rozjetou Plzeň a ještě ve Štruncových sadech, to je těžký úkol...

Toho jsme si vědomi. Musíme eliminovat Pavla Horvátha, který je režisérem mužstva a umí dát vynikající přihrávku. A také je třeba pohlídat si krajní lajny. Zavřít je, protože po nich Plzeň nebezpečně útočí.

Jak se na zápas těšíte vy?

Strašně moc. Na jaře jsem v Plzni nemohl hrát, teď si to chci vynahradit, užít a radovat se ze tří bodů.

Řešilo se už na Letné, co bude dál se širokým kádrem?

Nic takového neproběhlo.

Reklama

Související témata: