Hlavní obsah

Žižkov - Olomouc 2:2Hanáci na Žižkově remizovali a smazali tak devítibodové manko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Schulmeister 0 : 1
28. Procházka 1 : 1
42. Lafrance 2 : 1
57. Navrátil 2 : 2

Devět bodů už sice Hanáci v lize získali, přesto se teprve v pátém kole díky remíze na Žižkově dopachtili k nule a opustili v tabulce poslední příčky. Za uplácení před dvěma lety jim disciplinární komise sebrala devět bodů a oni od vynesení verdiktu jen paběrkují. Nejdřív doma se Slováckem, teď i na Žižkově, kde byli sice fotbalově lepším týmem a ve druhé půli hráli jen na jednu bránu, ale na víc než remízu se nezmohli.

Článek

Zkušeného Heinze nechal sedět olomoucký trenér Psotka v první půli mezi náhradníky, byť ho v posledních dvou kolech stavěl a on se mu odměnil dvěma góly v Českých Budějovicích, mladíka Hořavu na hřiště rovněž neposlal, jeho tým přesto působil na Žižkově fotbalověji a pětadvacet minut měl díky přesnější a nápaditější kombinaci navrch. Nejdříve sice musel přečkat velkou šanci, v níž pálil Makedonec v žižkovských službách Nestorovski nad bránu, po necelých dvaceti minutách sám udeřil. Nenápadně a s domácím přispěním, nebot střela Schulmeistera z dobrých dvaceti metrů by zřejmě nedělala gólmanovi Vaclíkovi potíže, kdyby ovšem nebyla Lafrancem tečována.

Hanáky zřejmě laciné vedení utvrdilo v klamu, že import bodů pro ně nebude představovat problém. Vyklidili hřiště a přestali úplně hrát, za což už po osmi minutách zaplatili. Procházka vyskočil při trestném kopu nejvýše ze všech a Nestorovského centr umístil hlavou přesně. A aby u jedné minely nezůstalo - vyrobila olomoucké obrana před přestávkou další, neboť na kolmou přihrávku do šestnáctky neragovala, Lefrancovi poskytl naprostou volnost a ten Šustra snadno překonal.

O přestávce musel trenér Psotka řádit v šatně Hanáků jako tisíc čertů, takže jeho tým se vrátil na hřiště jako vyměněný. Už s Heinzem v útoku převzal okamžitě režii, vynutil si převahu a za jedenáct minut vyrovnal. Jenže to bylo také všechno, na co se zmohl. Měl sice jasně navrch, hrál prakticky na jednu bránu, ale proti bojovným, důrazným a jen a jen na obranu myslícím domácím, pro něž je bod určitě úspěchem, se už prosadit nedokázal.

A když domácí Súkenník pohrdl šest minut před koncem šancí, za jejíž neproměnění jsou posíláni na hanbu už kluci v přípravce, body se dělily.

Vikt. Žižkov – Olomouc 2:2
Branky: 27. Procházka, 41, Lafrance - 19. Schulmeister, 56. Navrátil. Rozhodčí: Bílek – Peřina, Kocian. ŽK: Lafrance, Bořil, Nestorovski, Šťastný - Varadi. Diváci: 2460. Poločas 2:1.
Žižkov: Vaclík - Šťastný, Procházka, Lafrance, Čermák - Bořil, Schut, Súkenník, Nestorovski (90. Bodeček) - Kalivoda (66. Folprecht) - Kalod (73.Mach). Trenér: Pulpit.
Olomouc: Šustr - Koutný (78. Janotka), Kučera, Škerle, Vepřek - Petr, Bajer, Rossi, Navrátil (70. Hořava) - Schulmeister, Varadi (46. Heinz). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: